Elevii ar putea primi zilnic o masa calda, in locul "laptelui si cornului"

Produsele de panificatie si lactate pe care elevii din invatamantul primar si prescolar le primesc zilnic ar putea fi inlocuite cu o masa calda. Propunerea legislativa care prevede acest lucru a fost adoptata de senatori miercuri, prin vot tacit, insa, pentru a se aplica, ea trebuie aprobata si de deputati.

Mai multi senatori ai grupurilor parlamentare PSD, PNL si PD-L au inregistrat la Senat un proiect de act normativ care prevede ca elevii prescolari si cei din clasele primare pot primi, in locul laptelui si cornului, o masa calda.

Mai precis, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea OUG nr. 92/2002 privind acordarea de produse lactate si de panificatie pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat si privat, precum si pentru copii prescolari din gradinitele de stat si private cu program normal de 4 ore stabileste ca produsele de panificatie si lactate pot fi inlocuite sau chiar cumulate cu o masa calda acordata zilnic, in limita unei valori stabilite de consiliul local.

"Se acorda gratuit pentru elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si pentru copiii din invatamantul prescolar de stat, cu program normal de 4 ore, produse lactate, de panificatie si/sau o masa, in limita unei valori zilnice de 1,04 lei/copil", se arata in documentul citat, conform avocatnet.ro.

Asadar, elevii pot primi fie o masa calda, fie, cumulat, produse lactate, de panificatie si o masa.

In acelasi timp, propunerea da posibilitatea unitatilor administrativ-teritoriale de a inlocui definitiv acordarea de produse de panificatie cu acordarea unei mese.

Potrivit documentului citat, diferentele de preturi vor fi suportate de consiliul local sau judetean: "Diferenta de la valoarea  de 1,04 lei/copil pana la concurenta sumei stabilite in urma achizitiei publice se suporta de consiliul local sau judetean".

Propunerea legislativa, desi adopata de Senat prin vot tacit in aceasta saptamana, a primit mai multe avize negative din partea comisiilor parlamentare. Mai departe, documentul va fi transmis Camerei Deputatilor, care are si ultimul cuvant. Prin urmare, abia dupa decizia deputatilor se va stabili daca elevii vor primi sau nu o masa calda pe zi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

astăzi, 20:30

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

astăzi, 20:00

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

astăzi, 19:10

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...