Elevii ar putea primi periuțe și pastă de dinți gratis!

Elevii ar putea primi periuțe și pastă de dinți gratis!
Un proiect de lege prevede că elevii ar putea primi gratuit pastă și periuțe de dinți, iar produsele ar trebui distribuite o dată la trei luni și ar costa în jur de 50 lei pe an pentru fiecare copil.

Conform ultimelor studii, România stă cel mai prost în Europa la capitolul igienă orală, cu un consum mediu la sate de un tub de pastă la trei ani și o periuță la 10, anunță Digi Sport.

Datele sunt îngrijorătoare. Potrivit unor studii, un român folosește un tub de pastă de dinți timp de trei ani, iar în mediul rural periuța de dinți se schimbă o dată la 10 ani.

"Pot să zic că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere a numărului de copii și școlari care ne vizitează cabinetul cu afecțiuni care apar la o vârstă precoce. Acestea sunt leziuni incipiente care netratate se pot agrava", spune Silviu Tănase, medic stomatolog.

"80% dintre români au probleme dentare, 70% au carii, 4 din 10 au placă dentară. 4 din 5 copii se spală pe dinți, 1 din 5 nu o face niciodată, asta înseamnă la nivel național aproximativ 400 de mii de copii care nu știu cum arată periuța și nici nu au simțit gustul pastei de dinți", spune Tudor Ciuhodaru, deputat.

Proiectul legislativ se află în dezbatere la Senat, iar costul estimat la nivel național este de 40 de milioane de lei pe an, incheie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
185

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
373

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
104

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...