Elevi olimpici, premiați de primar-FOTO

Elevi olimpici, premiați de primar-FOTO
Elevii Olivia Oana Popa, din clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" şi Constantin Voiniciuc, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" au fost felicitaţi şi premiaţi, joi, de primarul Ovidiu Portariuc pentru rezultatele deosebite pe care le-au obținut la olimpiadele naţionale.



Olivia Oana Popa a obţinut premiul I la Olimpiada naţională de psihologie și psihopedagogie, iar Constantin Voiniciuc a obținut premiul III la Olimpiada naţională de electronică, automatizări, telecomunicaţii.

Cei doi elevi botoșăneni au primit din partea primarului Ovidiu Portariuc câte o diplomă de excelență și un premiu în cuantum de 1.500 de lei, fiecare.

“Mă simt onorat că pot să vă premiez. Să fiți modele și pentru colegii voștri și pentru ceilalți tineri din Botoșani. Vă doresc succes în continuare. Mă bucur că reprezentanți Botoșaniul și o faceți cu onoare. După ce terminați facultatea poate vă întoarceți în Botoșani și încercați să vă faceți o carieră aici", le-a spus primarul celor doi elevi.








Olivia i-a dedicat premiul mamei sale, fostă învățătoare la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga", care a decedat în urmă cu opt ani. Tânăra își dorește să urmeze o facultate de profil, iar mai apoi să îmbrățișeze cariera mamei sale.

Constantin dorește să urmeze cursurile Politehnicii București, în domeniul electronic. El a realizat proiectul Robo Hand (Mâna Robotică) pentru care a câștigat Premiul I la Concursul naţional de ştiinţă şi tehnologie “ROSEF 2012.

În primul an de facultate, cei doi elevi vor primi câte un ajutor financiar de 200 de lei pe lună, oferit de doi oameni de afaceri. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
480

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
46

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
59

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...