Elevi lasati fara Bani de liceu!

Elevi lasati fara Bani de liceu!
Peste 22.500 de elevi saraci au ramas, din martie, fara bursele sociale "Bani de liceu", dupa ce guvernul a decis coborarea plafonului de venit brut pe membru de familie, de la 200 la 150 de lei, atat cat era in in urma cu patru ani, cand a fost introdus acest ajutor social. Plafonul de 200 de lei a fost introdus prin articolul 30 din legea bugetului din 2008, care stipula ca "in anul 2008, beneficiari ai programului de protectie sociala Bani de liceu sunt elevii care urmeaza, la cursuri de zi, liceu sau invatamant profesional, scoala de arte si meserii sau anul de completare, aflati in intretinerea familiilor al caror venit brut pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 200 de lei".

Guvernul a omis sa introduca aceasta prevedere in legea bugetului din acest an. "Cum legea bugetului este anuala, prevederile acesteia nu mai sunt in vigoare odata cu reinnoirea ei. In legea din acest an, nu a fost mentionat deloc plafonul de 200 de lei, ceea ce inseamna ca se aplica plafonul de la ultima lege in vigoare, respectiv cea din 2004", a explicat, secretarul de stat pe invatamant preuniversitar, Adriana Pana.

Prin aceasta omisiune, guvernul economiseste lunar patru milioane de lei, in conditiile in care cuantumul acestor burse sociale este de 180 de lei pe luna.

Elevii trebuie sa dea banii inapoi!

In multe judete banii au fost dati deja elevilor, iar inspectoratele ar trebui sa ii recupereze de la copii, mai ales in conditiile in care nota de informare, semnata de secretarul de stat Adriana Pana, a fost trimisa catre inspectorate abia saptamana aceasta, relateaza Newsin.

Inspectorii cred ca, daca se fac astfel de modificari in mijlocul anului, ar trebui sa fie actualizate si documentele pe baza carora se dau banii respectivi, pentru ca veniturile familiilor au fost si ele afectate de criza financiara, nu doar bugetul de stat.

Multi elevi de liceu nu si-au mai primit bursele nici in martie, nici in aprilie!

In Romania, 155.859 dintre cei aproximativ un milion de elevi care urmeaza cursuri postgimnaziale primesc burse sociale pentru continuarea scolii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
42

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
25

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
55

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...