Elevi evacuati din scoala din cauza unui incendiu!

Elevi evacuati din scoala din cauza unui incendiu!
Inconştienţa unui angajat ar fi putut duce la transformarea în scrum a unei unitaţi şcolare din Dorohoi! Pompierii chemaţi de urgenţă au stabilit că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza neglijenţei centralistului, care a lăsat o lumânare aprinsă pe masa din lemn şi a părăsit locul de muncă, încuind uşa.

Luni, 19 aprilie 2010, in jurul orei 14.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost anunţat că iese fum din încăperea unde este amplasată centrala termică a Şcolii Generale nr. 2 din Dorohoi.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Întrucât uşa de acces în încăperea respectivă era încuiată, iar centralistul nu era de găsit, pompierii au fost nevoiţi să o deblocheze pentru a interveni.

Când au deschis uşa, aceştia au observat că ardea o pompă de apă şi o parte dintr-o masă de lucru, construită din lemn. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului. Intervenţia a durat aproximativ 15 minute. Flăcările au distrus pompa de apă şi masa, pagube estimate la 1.000 lei. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.000.000 lei.

Cei peste 150 de elevii au fost evacuaţi de profesori imediat ce au simţit miros de fum. Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza neglijenţei centralistului, care a lăsat o lumânare aprinsă pe masa din lemn şi a părăsit locul de muncă, încuind uşa. Lumânarea a căzut peste pompa de apă incendiind materialele plastice din care este confecţionată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
422

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
254

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
68

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...