Elevi din Botoșani, arestați la domiciliu!

Elevi din Botoșani, arestați la domiciliu!
Patru adolescenți din județul Botoșani, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani au fost arestați la domiciliu, având voie doar să meargă la școală.

Cei patru sunt bănuiți că au săvârșit nu mai puțin de 24 de furturi în doar o lună de zile.

Adolescenții au fost inițial reținuți pentru 24 de ore, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au formulat propunere de arestare preventivă pe numele lor, dar magistrații Judecătoriei Dorohoi au decis arestul la domiciliu.

“Respinge cererea de arestare preventivă a inculpaţilor. În temeiul art. 202 alin.4 lit. d cu raportare la art. 218 - 222 Cod procedură penală, ia faţă de inculpaţi măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile. Onorariu pentru avocat din oficiu, în sumă de 400 lei, va fi suportat din fondurile Ministerului Justiţiei, pentru av. Zgîmbău Claudia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Document: Încheiere - măsuri preventive (faza de UP), se arată pe portalul instanței.

Potrivit anchetatorilot, în sarcina celor patru adolescenți s-a reţinut că în perioada aprilie – octombrie 2014, aflându-se în municipiul Dorohoi, pe timp de noapte, ar fi sustras diverse bunuri (aparatură electronică, telefoane mobile, biciclete şi sume de bani) din locuinţele a 24 de persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
77

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
356

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
61

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...