Eleva eliminata la bac, un semnal de alarma pentru cei care au de gand sa copieze, spune Ada Macovei!

Eleva eliminata la bac, un semnal de alarma pentru cei care au de gand sa copieze, spune Ada Macovei!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Eleva eliminata din examenul de bacalaureat pentru ca a fost prinsa copiind este o consecinta a masurilor drastice luate in acest an pentru combaterea fraudei, spune Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani!

Conform metodologiei examenului de bacalaureat, eventualele fraude petrecute se comunica presedintelui de comisie, dupa care se ia o hotarare cu privire la elevul prins copiind.

"Avand in vedere toate masurile pe care le-am luat ca sa nu fie fraudat in masa examenul de bacalaureat, un rezultat al acestor masuri este si eliminarea elevei prinsa copiind. Aceasta eliminare a fost binevenita, intrucat a fost un semnal de alarma pentru acei elevi care au de gand sa copieze", a declarat astazi Ada Macovei.

Inca doua cazuri speciale au fost intalnite la Colegiul Ghica din Dorohoi, doi elevi fiind suprinsi cu "material la purtator".

"Cei doi elevi nu au fost prinsi copiind, ci doar cu material la purtator, de asta nici nu au fost eliminati din examen", a precizat inspectorul general al ISJ Botosani.

Elevii prinsi copiind sunt eliminati din examen, ei avand posibilitatea sa se inscrie la urmatoarea sesiune, cea din august.

La nivelul tarii, numarul elevilor prinsi copiind a fost mult mai mare, in unele judete, cum ar fi Suceava, existand si cazuri de profesori supraveghetori eliminati din sali, intrucat s-a demonstrat ca dau dovada de mult prea multa indulgenta, lasandu-i pe elevi sa se inspire din materiale didactice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
368

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
681

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1070

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...