Elena Udrea: Voi face referendum pentru desfiintarea Parlamentului

Elena Udrea: Voi face referendum pentru desfiintarea Parlamentului
Elena Udrea intentioneaza sa organizeze un referendum prin care sa ceara acceptul populatiei pentru desfiintarea actualului Parlament, in cazul in care va castiga alegerile si va deveni presedintele Romaniei.

Elena Udrea considera ca actuala garnitura de parlamentari este formata din "foarte multi incompatibili" si a declarat, la Adevarul Live, ca vrea sa desfiinteze Parlamentul actual.

"Avand in vedere situatia asta, in care Parlamentul este compromis, foarte multi parlamentari sunt incompatibili, sunt in ancheta penala, voi face referendum pentru desfiintarea Parlamentului actual si votarea unui Parlament cu 300 de parlamentari", a sustinut Elena Udrea.

Candidata PMP a aratat si calea pe care o va urma pentru a desfiinta Parlamentul.

"Pentru a dizolva Parlamentul, presedintele are doua parghii: fie nu ii trece Guvernul, fie voi declansa un referendum prin care voi cere poporului sa se exprime daca mai vrea sa cotinue cu acest parlament, sau va da noului presedinte, noului proiect de tara, o alta majoritate, oameni care sa fie alesi in noul context politic", a mai spus Elena Udrea.

"Astfel incat in 6 luni sa ai un Parlament cu oameni mai onesti si sa fi sigur ca nu esti in situatia probabila, cum avem azi, de a da legi care sa opreasca justitia", a incheiat Elena Udrea.

Un alt referendum pentru reducerea parlamentului la numai 300 de reprezentanti si transformarea sa intr-un organism unicameral a mai fost organizat in 2009, la initiativa presedintelui Traian Basescu. Populatia a votat in majoritate pentru propunere, insa rezultatul nu a fost aplicat niciodata.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil joi un proiect legislativ initiat de PNL si PDL prin care se propune accelerarea si transparentizarea procedurii de ridicare a imunitatii.

Proiect de lege pentru modificarea Statutului deputatilor si al senatorilor propune simplificarea procedurilor in cazul cererii de retinere, arestare sau perchezitie a unui parlamentar membru sau fost membru al Guvernului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferiță cu „boala vitezei” trasă pe dreapta de polițiști, avea și permisul suspendat!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
533

La data de 21 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Bucecea, un autoturism, condus de o femeie de 40 de ani, care rula cu viteză...

Cămașa cu altiță celebrată la Botoșani (Foto)

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
169

Expoziția „Suprapuneri estetice - Cămașa românească”, recent vernisată la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”, se înscrie în ceea ce numim celebrarea un...

Povestea Ioanei, fata cu vise de aur din Botoșani. A făcut facultatea ajutată de „Glasul Vieții”: O singură restanță din cauza laptopului vechi!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
486

Ioana Calinic,  în vârstă de 23 de ani, a reușit să urmeze Facultatea de Design din cadrul Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași (UNAGE) datorită părintelui Da...