Elena Basescu l-a celebrat pe Mihai Eminescu, la Parlamentul European

Elena Basescu l-a celebrat pe Mihai Eminescu, la Parlamentul European
"Vreme trece, vreme vine" - 160 de ani de la nasterea lui Eminescu. Ieseanul Dumitru Grumazescu a dus in Bruxelles peste 200 de obiecte, printre care manuscrise si documente legate de viata poetului. La eveniment a participat si presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek. Actiunea de la Parlamentul European a fost organizata de europarlamentarul roman Elena Basescu.

Evenimentul a inceput printr-un concert al cvartetului iesean Giocoso, concert extrem de apreciat de presedintele parlamentului european.

Elena Basescu a tinut un discurs in engleza, despre opera si viata poetului roman. In cadrul expozitiei au fost prezentate peste 200 de obiecte.

"Sunt foarte mandra ca am ocazia sa tin aceasta expozitie de carti, documente, si obiecte de arta care au au legatura sau il reprezinta pe Eminescu. In acest an sarbatorim 160 de ani de la nasterea celui mai mare poet", a spus Elena Basescu.

Toate obiectele apartin colectionarul Dumitru  Grumazescu. Au fost prezentate manuscrise, carti, tablouri, diverse documente, si obiecte personale de-ale poetului.

"Va multumsc pentru invitatie, deoarece stiu ca este o coincidenta, dar peste patru zile, duminica seara, voi fi in tara voastra, in Romania, intr-o vizita oficiala", a declarat Jerzy Buzek, presedintele Parlamentului European.

La eveniment au mai participat europarlamentarii Catalin Ivan, Traian Ungureanu, ambasadorul Romaniei la Uniunea Europeana, Mihai Motoc, si comisarul european Dacian Ciolos.




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
251

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
308

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
698

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...