Ei vor pamant! Vezi ce revolutionari de Botosani vor fi "improprietariti" de municipalitate!

Ei vor pamant! Vezi ce revolutionari de Botosani vor fi "improprietariti" de municipalitate!

 Revolutia la Botosani  www.jurnalulbtd.ro

30 de revolutionari botosaneni vor fi "improprietariti" probabil cu cate un hectar de teren de catre municipalitate. Printre cei care vor primi teren cu titlu gratuit se numara politicieni, profesori, preoti, patroni, adica persoane cu stare materiala si financiara.
 
Teren pentru revolutionari de import
Conducerea Primariei Botosani a decis sa reia procedura de repartizare a unor terenuri catre revolutionari, dupa ce in 2008 Institutia Prefectului condusa pe atunci de Gheorghe Sorescu a atacat in contencios administrativ hotararea Consiliului Local prin care revolutionarii erau improprietariti cu un hectar de teren in extravilanul orasului. De aceasta data insa, reprezentantii municipalitatii vor trebui sa identifice o suprafata mai mare de teren si asta pentru ca pe listele initiale figurau 17 revolutionari, iar acum sunt 30 cu cerere depusa la Primaria Botosani.

Vasile Halasanu, presedintele Asociatiei Revolutionare "22-25 decembrie 1989" are si explicatie la numarul in crestere de revolutionari botosaneni.

"Intre timp au mai fost persoane care au primit certificat de revolutionar, decizia fiind luata de Comisia Parlamentara. O parte dintre acestia mai sunt veniti din alte judete", a spus Vasile Halasanu.

Luptatorii locali in Revolutie ar urma sa primeasca aceste terenuri in niste locatii extravilane identificate de municipalitate, spre Rachiti, in asa zisa zona a Fermei Partidului. Revolutionarii considera ca acest drept li se cuvine, dat fiind faptul ca este stabilit si prin lege. Ei spun ca oriunde vor primi terenul, acesta este bine venit.
 
"Nu facem pretentii, mai ales ca ni se ofera un hectar de teren, chiar si in extravilan. Este OK", Vasile Halasanu, presedinte Asociatia Revolutionara 22-25 decembrie 1989
 
"Nu pot sa spun ca s-au impuscat in picior"
"Terenul repartizat in prima instanta prin Hotarare de Consiliu Local era la dispozitia comisiei judetene pentru legile de fond funciar, nu era la dispozitia Consiliului Local. A fost greseala noastra, hotararea a fost atacata cand prefect era Gheorghe Sorescu, iar acum trebuie sa o rezolvam prin trecerea terenului la dispozitia comisiei locale. Nu pot sa spun ca la Botosani a fost revolutie de catifea si ca s-au impuscat in picior, insa legea nu face deosebire dintre revolutionarii din Botosani si cei din Bucuresti", a spus viceprimarul Catalin Alexa.

Dupa ce se va finaliza procedura de trecere a terenului la comisia locala, Executivul Primariei Botosani va veni cu un nou proiect de hotarare privind trecerea acestora in proprietatea revolutionarilor.

"Daca nu vine acea hotarare a comisiei judetene prin care sa il trecem de la rezerva comisiei la Consiliu Local, nu vom putea sa il dam revolutionarilor. Acum sunt primite 30 de cereri, revolutionarii optand in scris pentru hectarul de teren", a precizat Dorin Palaghiu, sef compartiment cadastru din cadru Primariei Botosani.

Revolutionarii care vor primi terenul nu vor avea voie sa il instraineze timp de zece ani.
 
Facilitati de care beneficiaza revolutionarii botosaneni
• bilete de metrou si gratuitate la transportul in comun
•12 foi de drum folosite pe mijloacele de transport
• o indemnizatie de aproape 1.700 de lei pentru cei care au un venit lunar sub cel mediu pe economie.
* La Botosani se platesc si in jur de zece pensii de revolutionar, media fiind de aproape 1.500 de lei
 
Cativa revolutionarii pregatiti de improprietarire
- Gheorghe Marcu, senator, presedinte PSD Botosani
- Vasile Halasanu, mandatar financiar PSD in mai multe campanii electorale
- Adrian Ochisor, om de afaceri
- Toader Candrea, preot Biserica Uspenia
- Gheorghe Avacaritei
- Dorin Palaghiu
- Gheorghe Neagu
- Cornelus Hemcinschi
- Neculai Ciobanu
- Gheorghe Hrom

 


(Evenimentul de Botosani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
217

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
255

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
949

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...