Egalitatea de sanse, nediscriminarea si incluziunea sociala, promovate in cadrul unui Proiect European! FOTO, VIDEO

Egalitatea de sanse, nediscriminarea si incluziunea sociala, promovate in cadrul unui Proiect European! FOTO, VIDEO
Asociaţia HUMANITAS TINERET Botoşani, partener al Asociaţiei Filantropice TRUP ŞI SUFLET Iaşi, a derulat cursuri de formare profesională, prevăzute  în cadrul Proiectului Să Creăm pentru Toţi Aceleaşi Şanse!, POSDRU/145/6.3/G/131466, destinate femeilor  din mediul urban  şi din mediul rural, în scopul asigurării accesului egal la ocupare şi la construirea unei cariere profesionale, în vederea creării unei pieţe a muncii incluzive. 

Proiectul a fost co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a avut o durată de implementare de 18 luni, în baza contractului de finanţare încheiat între Asociaţia Filantropică Trup şi Suflet Iaşi în calitate de Beneficiar şi OIRPOSDRU Nord-Est şi Asociaţia Humanitas Tineret Botoşani în calitate de Partener.

Prin obiectivul general, de asigurare a accesului egal la ocupare şi la construirea unei cariere profesionale, în vederea creării unei pieţe a muncii inclusive, femeile din grupul ţintă vor deveni mai conştiente de oportunităţile reale oferite de aplicarea principiului egalităţii de şanse pe piaţa muncii, vor deveni mai încrezătoare în sine, mai adaptabile şi motivate, cu efecte directe asupra reorientării lor din situaţia de vulnerabilitate în activităţi lucrative, cu efecte benefice atât asupra lor cât şi asupra familiilor şi comunităţilor din care provin.



În data de 14 octombrie 2015, incepand cu ora 10:00, a avut loc conferinta de presa prinvind inchiderea proiectului. 

In cadrul evenimentului cu privire la combaterea discriminării pe criterii de gen pentru promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen, au fost prezenti reprezentanti ai autorităţilor publice locale cât şi ai societăţii civile din judeţul Botoşani. Astfel, au fost prezentate obiectivele, rezultatele si concluziile proiectului.

"Cand a fost deschiderea proiectului au fost trimise invitatii la toate primariile din judet si toti primarii au spus Da si s-au implicat in gasirea grupului tinta. Au ramas si liste de asteptare. A fost o solicitare foarte mare in mediul rural. Diploma obtinuta de aceste femei in cadrul proiectului le vor ajuta pentru a fi mult mai usor selectate pe piata muncii din Uniunea Europeana.", a precizat Felicia Mihai, expert evenimente pentru Promovarea Egalitatilor de Sanse si de Gen si formator in cadrul proiectului.

La conferinta a participat si Felicia Grecu, presedintele Asociatiei "Humanitas Tineret" Botosani.






 

 

Spune-ne opinia ta