Educaţie rutieră – EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ!

Educaţie rutieră – EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ!
Conform calendarului activităţilor preventiv-educative desfăşurate de Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, sâmbătă, 29 mai 2010, a avut loc etapa judeţeană a Concursului naţional "Educaţie Rutieră – Educaţie Pentru Viaţă!".

După susţinerea unei probe teoretice de cunoaştere a regulilor de circulaţie, elevi de la 13 şcoli şi licee din judeţ şi-au demonstrat abilităţile de biciclişti într-un  poligon cu obstacole amenajat pe terenul de sport al Şcolii nr.7 din municipiul Botoşani.

În curtea şcolii a fost de asemenea amenajat un traseu rutier ce simula configuraţia stradală a unui oraş, prin parcurgerea căruia concurenţii şi-au dovedit şi practic cunoaşterea regulilor de circulaţie.

La concurs au participat 13 echipaje, formate din câte 4 elevi de gimnaziu şi liceu.  
La finalul concursului s-au întocmit două clasamente, pe gimnaziu şi licee, locul I fiind ocupat de echipajul Şcolii nr.17 Botoşani şi respectiv echipajul Colegiului Economic "Octav Onicescu" Botoşani.

Pe următoarele locuri s-au clasat echipaje ale Şcolii nr.5 Dorohoi, Şcoala nr.6 Botoşani, precum şi liceeni de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Botoşani şi Grupul Şcolar "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni.

Ocupanţii locului I vor participa în vacanţa de vară la etapa naţională a concursului, ce se va desfăşura în municipiul Deva.

La nivel judeţean, concursul a fost organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani prin Serviciul Rutier şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.
                                                  
 
BIROUL DE PRESĂ AL I.P.J. BOTOŞANI


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
37

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
22

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
533

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...