Educaţie cu sârma la un liceu din Botoşani! Profesorul spune că a fost lucrat politic, dar raportul liceului confirmă faptele!

Copiii dintr-un liceu din municipiul Botoşani au parte de educaţie "cu sârma"! Raportul din liceu confirmă faptele, profesorul îşi caută dreptatea în instanţă, susţinut de unul dintre sindicatele din învăţământ!

Acuzaţii grave la adresa unui profesor de la Liceul Tehnologic Special "Sfântul Stelian" din Botoşani. Pe masa conducerii unităţii de învăţământ a ajuns o reclamaţie la adresa profesorului de psihopedagogie specială, Liviu Zăiceanu, conform căreia în anul şcolar anterior ar fi avut un comportament agresiv faţă de elevi, folosindu-se în procesul educaţional de "o sârmă".

La nivelul liceului s-a constituit o comisie de disciplină, care în urma anchetei pe care a desfăşurat-o şi a audierii elevilor a luat decizia sancţionării cadrului didactic reclamat cu "observaţie scrisă".

Reclamaţiile se confirmă: "Este vorba chiar de lovire"

Potrivit directorului adjunct al Liceului Tehnologic Special "Sf. Stelian", Aurel Răileanu, reclamaţiile depuse la adresa profesorului Liviu Zăiceanu s-au dovedit a fi întemeiate.

"Reclamația la adresa domnului profesor a fost anul trecut, în urma unei adrese de la Protecția Copilului, care solicita conducerii școlii să ancheteze anumite fapte. S-a înființat în anul școlar 2013-2014 o comisie de anchetă condusă de subsemnatul, care a cercetat faptele, a luat declarații elevilor implicați, asistenților maternali și celor care puteau să dea declarații în legătură cu comportamentul domnului profesor. În urma anchetei desfășurate în școală, s-a constituit acea comisie de anchetă și au fost trase niște concluzii. Concluziile au fost înaintate doamnei director, care a emis decizia de sancționare cu observație scrisă. Concluziile comisiei de anchetă sunt că faptele incriminate sunt reale. Este vorba despre comportamentul domnului profesor la clasa VIII-a în anul școlar trecut. Este vorba chiar de lovire", a declarat Aurel Răileanu.

Acesta a precizat că, înainte de reclamaţia scrisă, au mai fost unele zvonuri conform cărora profesorul de psihopedagogie ar fi avut un comportament neadecvat faţă de elevi.

"Am auzit de comportamentul neadecvat al profesorului, dar nu am avut nimic scris. Uneori are un comportament neadecvat și cu colegii din Corpul profesoral. Se pare că folosea sârma. Nu am văzut acel corp, nu l-am găsit, dar unii copii, nu toți, o parte și-au schimbat declarația, în urma anchetei, iar concluzia a fost că s-a folosit acel corp", a mai spus directorul adjunct al liceului.

Contestaţia profesorului, susţinută de sindicat!

Profesorul Liviu Zăiceanu a contestat la Inspectoratul Şcolar Judeean sancţiunea care i-a fost aplicată, dar instituţia a decis menţinerea sancţiunii de observaţie scrisă, motiv pentru care Zăiceanu a deschis acţiune în instanţă, care i-a fost admisă.

"Şcoala s-a sesizat, a făcut o anchetă. Urmare a anchetei a fost numită o comisie de disciplină la nivelul unităţii de învăţământ care a făcut un raport. Raportul a ajuns la Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ care a propus sancţiunea pentru abaterea disciplinară. Domnul Zăiceanu a contestat această sancţiune la ISJ. Sancţiunea a fost în continuare menţinută, cu observaţie scrisă. Dumnealui şi-a angajat apărător, au contestat în instanţă decizia Comisiei de disciplină a ISJ, iar instanţa la termenul din data de 10.09.2014 a admis acţiunea şi rămâne ca ISJ, după ce se comunică hotătârea instanţei, să contestăm. Avea în loc de un arătător o sârmă care stătea în cuier şi cu acea sârmă ameninţa copiii de la şcoala specială. Din raport reiese că domnul a folosit această sârmă", a declarat Carmen Stoian, consilier juridic în cadrul ISJ Botoşani.

"Admite excepţia nulităţii absolute a Deciziei nr. 58/31.10.2013 emisă de Liceul Tehnologic Special "Sf.Stelian" Botoşani şi, pe cale de consecinţă, constată nulitatea absolută a acestei decizii. Admite contestaţia împotriva Hotărârii nr. 9/5.12.2013 a Colegiului de Disciplină de pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi a Deciziei nr. 58/31.10.2013, contestaţie formulată de reclamantul Zăiceanu Liviu Constantin - prin Liga Sindicatelor din Învăţământ Botoşani în contradictoriu cu pârâţii Liceul Tehnologic Special "Sf.Stelian" Botoşani şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Prezenta hotărâre poate fi atacată numai cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea şi motivele de apel urmând a fi depuse sub sancţiunea nulităţii la Tribunalul Botoşani. Pronunţată în şedinţa publică din 10.09.2014", se arată pe site-ul Tribunalului Botoşani.

Profesorul Zăiceanu: "O făcătură, pe linie politică!"

Profesorul Liviu Zăiceanu respinge categoric toate acuzaţiile care i-au fost aduse şi spune că totul este o "făcătură".

"Nu am bătut niciun copil cu sârma. Cred că a fost o făcătură împotriva mea. Eu am vrut să aduc unul dintre copii în instanţă, dar nu s-a acceptat. Eu sârma o foloseam ca arătător. Aveam o sârmă, dar nu o foloseam ca să bat copiii. A fost o făcătură din partea conducerii şcolii. A fostei conduceri, a doamnei Secrieru, a doamnei Burdujoc, care era atunci, doamna Huţuleac. Părerea mea este că a fost o complicitate între fosta şefă a Centrului de Plasament "Elena Doamna", Anca Sochireac, pe linie politică. Ele se cunoaşteau din organizaţia de femei a PNL, dar se cunoaşteau şi pe linie profesională şi mi-au pus mie la cale că nu am stat drepţi în faţa lor. Instanţa şi-a dat seama că e o făcătură pentru că din punct de vedere juridic nu stătea în picioare şi a fost o simplă sancţiune, observaţie scrisă. Resping toate acuzaţiile, a fost o făcătură şi instaţa şi-a dat seama", a spus profesorul Liviu Zăiceanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor de la Rutieră a lăsat zeci de șoferi fără permis!

astăzi, 20:35

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 1.000 de persoane, au fost aplicate 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și au fost reț...

Razie a polițiștilor în muncipiul Botoșani: Zeci de forțe de ordine au împărțit sancțiuni!

astăzi, 19:40

În noaptea de 12 spre 13 octombrie 2024, intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei de ordine publică, investigații criminale...

Focarele de pestă porcină dintr-o localitate din Botoșani dau bătăi de cap sucevenilor!

astăzi, 18:43

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, a subliniat că la Verești „este ce mai mare investiți...