Ed Just ajunge la Botoşani: Educaţie juridică pentru elevi din trei licee!

Ed Just ajunge la Botoşani: Educaţie juridică pentru elevi din trei licee!
Vineri, 8 Aprilie 2016, Ed Just ajunge la Botoşani-oraşul de origine a iniţiatorilor proiectului (Anca Gavriluţă şi Ioan Apachiţei).  În vederea unei bune desfăşurări a activităţii, s-au alăturat şi studenţii Ilie Dan Cristian şi Marius Cosmin Macovei, dar şi un specialist în drept- Loredana Lenuţa Boicu.
 
Realizat de către Facultatea de Drept din Iaşi şi Asociaţia Studenţilor la Drept (ASD), proiectul îl are ca formator şi partener pe judecătorul din cadrul C.S.M- Cristi Danileţ, şi are în vedere facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept în rândul elevilor și liceenilor.

Bucurându-se de un real succes în judeţele Iaşi şi Vaslui (aproximativ 600 beneficiari), cu zeci de cereri de reîntoarcere, zeci de articole în presă şi multe feedback-uri constructive, proiectul are în vedere cuprinderea întregii regiuni de Nord Est a României, urmând a se derula seminare şi în judeţele Bacău, Suceava şi Neamţ.

Astfel, cei patru studenţi, împreună cu Loredana Lenuţa Boicu- judecător la Judecătoria Botoşani, în funcţia de magistrat asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru o perioadă de 2 ani, vor susţine seminare de educaţie juridică la trei licee importante din Botoşani.

Activitatea va debuta  începând cu ora 11:00 la  Liceul Teoretic "Grigore Antipa" , între orele 12:00:14:00, se va merge la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga", iar de la ora 15:00, la Colegiul Economic "Octav Onicescu".
(comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
226

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
288

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
665

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...