Economistii, despre reducerea ratelor la jumatate. "Va fi HAOS"

Economistii, despre reducerea ratelor la jumatate. "Va fi HAOS"
Aveti credit la banca? Statul va reduce ratele la jumatate! Premierul Victor Ponta a anuntat ieri introducerea unei scheme de ajutor fiscal pentru cei care au credite si un salariu de pana in 1.600 de lei. Guvernul va sustine, din bani publici, injumatatirea ratei pe o perioada de doi ani. Masura i-ar putea viza pe peste 900.000 de romani cu venituri mici.

"Masura anuntata ieri de Guvernul Romaniei de a-i sprijini pe cei cu venituri mici si mijlocii, dar cu datorii mari este una dintre masurile menite sa stimuleze consumul si ii ajuta pe cei care au fost cei mai loviti de criza", a declarat Andreea Schachter, sefa misiunii FMI in Romania, scrie realitatea.net.

Economistii sunt, insa, mai putin increzatori in efectele pozitive ale masurii anuntate de premierul Victor Ponta. "Guvernul ofera o pilula otravita pentru a cumpara voturi", "Masura reducerii la jumatate a unor rate la credite va produce haos in piata", "Oamenii vor fi incurajati sa nu isi mai plateasca ratele", sunt doar cateva dintre opiniile critice ale economistilor cu privire la propunerea Guvernului referitoare la CREDITELE BANCARE.

Masura prin care Guvernul intentioneaza sa ii ajute pe romanii care nu isi mai pot plati creditele la banci va produce un adevarat haos, sunt de parere specialistii in economie. Acestia spun ca cei mai castigati vor fi bancherii, care vor incasa dobanzi in plus. În plus, prin astfel de masuri cu iz electoral, romanii vor fi incurajati sa nu isi mai plateasca ratele.

"Unul dintre efectele neplacute ale acestei masuri: lovesti in raspunderea oamenilor. Deschizi o cutie a Pandorei si de azi inainte cand va fi o problema in economie sau la viitoarele alegeri oamenii vor avea un motiv in plus sa ceara ceva de la stat, sa le mai dea ceva", a comentat economistul Bogdan Glavan.

"Este o masura prin care Guvernul ofera o pilula otravita cumparand voturi", a spus si profesorul in economie Cristian Paun.

"Costul va fi suportat de noile guverne, tot de noi in fond, in perioada urmatoare. E un lucru gresit, nu stiu de ce FMI accepta. Avem intalnire si o sa cer FMI sa nu fie agentul elector al Guvernului Ponta cum a facut pana acum", a declarat si Gheorghe Ialomiteanu, deputat PDL si fost ministru al Finantelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
1

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...