Economie sau șicane politice: Cine ne ține în beznă, domnule primar?

Economie sau șicane politice: Cine ne ține în beznă, domnule primar?

 Intrarea in municipiu dinspre Suceava  

Iluminatul public de la intrarea în municipiul Botoşani dinspre Suceava a devenit complet nefuncţional. Reţeaua de iluminat a fost construită cu fonduri europene odată cu reabilitarea căii de acces în municipiu, dar acum stâlpii de iluminat au devenit acum doar elemente de decor.  

La începutul acestui an, în luna februarie, primarul Ovidiu Portariuc declara că se cheltuiesc prea mulţi bani cu iluminatul public din unele zone ale municipiului, cum ar fi parcul Primăriei, ieşirea dinspre Iaşi sau cea dinspre Suceava.  

Portariuc spunea că se vor lua măsuri, şi la intrarea dinspre Suceava iluminatul va funcţiona doar pe un sens.

"Sunt zone unde are loc o risipă de energie. Sunt zone unde se consumă o cantitate de energie care nu e necesară. Nu este admisibil să cheltuim asemenea sume de bani pe iluminatul public", declara la acea vreme primarul Ovidiu Portariuc.

Acest lucru însă nu s-a întâmplat.

 
Câteva luni mai târziu, în perioada în care fostul viceprimar Viorel Iliuţă anunţa că este posibil să plece de la Primărie, unul dintre principalele reproşuri pe care edilul şef i l-a adus a fost acela că nu se ocupă de problema iluminatului public şi că multe străzi sunt în beznă.  

"De multe ori se plânge că nu are atribuții, iată că iluminatul e responsabilitatea domniei sale, gestiunea drumurilor, a asfaltărilor. Aceasta e realitatea. De trei zile i le-am adus la cunoștință și l-am rugat să ia măsuri. Mi-a explicat, dar explicații se găsesc. Seara la 21.30 iluminatul nu funcționa. Am discutat cu domnul viceprimar și mi-a promis că cel târziu joi se rezolvă problema. A luat legătura cu E.ON și cred că deja au o întâlnire. E o problemă pe care domnul viceprimar o va rezolva în curând", a declarat primarul Ovidiu Portariuc în data de 30 iulie.  

Între timp, Iliuţă a parasit Primăria, primarul  a rămas cu toate atribuţiile, dar  oraşul rămâne cunfundat în beznă într-una dintre cele mai importante zone.   



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
282

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
331

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
782

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...