Echipe de intervenție constituite la nivelul IPJ Botoșani pentru a acționa în întreg județul

Echipe de intervenție constituite la nivelul IPJ Botoșani pentru a acționa în întreg județul

Perioada sarbatorilor de iarna inseamna pentru angajatii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Botosani intesificarea activitatii, in special pentru asigurarea ordinii si linistii publice, dar si a desfasurarii in conditii de siguranta a traficului rutier.

Potrivit cms. sef Viorel Șerbănoiu, seful IPJ Botosani, în aceasta perioada la nivelul judetului Botosani actioneaza, zilnic, 220 de politisti, cu aproximativ 70 de mijloace auto din dotarea institutiei.

La nivelul institutiei a fost intocmit si planul de actiune pentru perioada sarbatorilor de iarna, dar si pentru situatiile in care conditiile meteo sunt nefavorabile.

"Pentru sarbatori avem constituite echipe de interventie care in momentul in care inregistram un eveniment vin si suplinesc activitatea echipajelor din strada, pe ordine publica si politie rutiera, sub coordonarea nemijlocita a comenzii IPJ. In aceasta perioada vom adopta masuri specifice in zonele cu fluenta mare de public, pe linia combaterii evaziunii fiscale, prevenirea si combaterea fenomenului infractional din domeniul silvic", a precizat cms. sef Viorel Șerbănoiu.

De asemenea, politistii colaboreaza cu administratorii drumurilor de pe raza judetului Botosani, iar in cazul unor caderi de precipitatii sub forma de zapada, daca este pusa in pericol circulatia pe drumurile publice, se poate lua decizia blocarii accesului pe arterele rutiere.

"Evitam riscul de a avea persoane ramase izolate, vom fi prezenti cu echipele in teritoriu, monitorizam prin centrul operational, in cooperare cu ISU. Trebuie sa constientizeze si cetatenii la ce se expun daca apar fenomene de acest gen, se prefigureaza ca in ianuarie sa avem fenomene meteo cu temperaturi extreme si caderi de zapada", a mai mentionat seful IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta