Echipamente medicale donate de ROTARY CLUB Laboratorului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala, din cadrul Sectiei de Pediatrie - FOTO, VIDEO

Echipamente medicale donate de ROTARY CLUB Laboratorului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala, din cadrul Sectiei de Pediatrie - FOTO, VIDEO
Rotary Club Botosani impreuna cu Rotary Club of Ware, club partener din Marea Britanie, au sponsorizat Laboratorul de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala (baza de tratament) – sectia pediatrie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati", cu echipamente medicale  de ultima generatie ce  vor permite echipei de specialisti condusa de dr. Constantin Tudorache sa creasca actul medical prin calitate, de investitie beneficiind un numar de aproximativ 8.000 de copii/an.

In cadrul Sectiei de Pediatrie  - SJU Mavromati Botosani, exista o sectie de Medicina Fizica si Recuperare copii, avand in componenta sa un cabinet medical si baza de tratament alcatuita din urmatoarele compartimente: Electroterapie, Termoterapie, Masaj, Aerosoli si sala de Kinetoterapie. Sectia deserveste atat pacientii internati pe sectiile spitalului cat si pacientii in regim ambulatoriu.

Activitatea laboratorului implica: consultatii interdisciplinare pentru pacientii internati, consultatii pentru bonavii din ambulatoriu pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, precum si serviciile medicale de recuperare: proceduri de electroterapie, termoterapie masaj, kinetoterapie.

"Suntem aici pentru a inaugura un mic proiect de-al nostru. Este un mic proiect cu o valoare de peste 50.000 de lei pentru aparatura medicala", a spus Danut Ciubotaru, presedintele Rotary Club Botosani.

Proiectul a presupus o majora imbunatatire a echipamentulelor sectiei de Medicina Fizica si recuperare copii prin urmatoarele echipamente: Aparat masaj limfatic BTL-6000 Lymphastim 12 TopLine; Combina electroterapie /ultrasunete BTL-5825SL Combi; Combina electroterapie /ultrasunete BTL-4820S Combi Topline; Aparat terapie ultrasunete BTL- 4710 Sono Topline, toate in valoare de peste 50.000 lei.

La inaugurarea acestor aparate a participat si predintele Consiliului Judetean Botosani, Gheorghe Sorescu.

"Pentru noi este un proiect urias, pentru ca toata dotarea care este aici s-a facut numai prin prisma unor oameni cu suflet mare, oameni generosi. Aparatura este de ultima generatie, aparatura foarte necesara noua. Fara ele nu ne putem face treaba. Eu va multumesc din suflet pentru generozitatea dumneavoastra, a intregului Club Rotary", a spus dr. Constantin Tudorache.

Conform estimarilor facute, de aceste echipamente vor beneficia un numar de 8000 de copii pe an (aproximativ 24 000 de proceduri/an), in urma dotarii Sectia de Medicina Fizica si Recuperare a  Spitalului de copii Botosani avand cele mai performante echipamente  din sectorul medical public al judetului Botosani.

Clubul Rotary - Botoșani, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice,  profesioniști de elita in domeniul lor de activitate, are ca principal obiectiv sustinerea performantei si a excelentei. 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1341

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
304

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
106

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...