Echipamente medicale donate de ROTARY CLUB Laboratorului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala, din cadrul Sectiei de Pediatrie - FOTO, VIDEO

Echipamente medicale donate de ROTARY CLUB Laboratorului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala, din cadrul Sectiei de Pediatrie - FOTO, VIDEO
Rotary Club Botosani impreuna cu Rotary Club of Ware, club partener din Marea Britanie, au sponsorizat Laboratorul de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala (baza de tratament) – sectia pediatrie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati", cu echipamente medicale  de ultima generatie ce  vor permite echipei de specialisti condusa de dr. Constantin Tudorache sa creasca actul medical prin calitate, de investitie beneficiind un numar de aproximativ 8.000 de copii/an.

In cadrul Sectiei de Pediatrie  - SJU Mavromati Botosani, exista o sectie de Medicina Fizica si Recuperare copii, avand in componenta sa un cabinet medical si baza de tratament alcatuita din urmatoarele compartimente: Electroterapie, Termoterapie, Masaj, Aerosoli si sala de Kinetoterapie. Sectia deserveste atat pacientii internati pe sectiile spitalului cat si pacientii in regim ambulatoriu.

Activitatea laboratorului implica: consultatii interdisciplinare pentru pacientii internati, consultatii pentru bonavii din ambulatoriu pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, precum si serviciile medicale de recuperare: proceduri de electroterapie, termoterapie masaj, kinetoterapie.

"Suntem aici pentru a inaugura un mic proiect de-al nostru. Este un mic proiect cu o valoare de peste 50.000 de lei pentru aparatura medicala", a spus Danut Ciubotaru, presedintele Rotary Club Botosani.

Proiectul a presupus o majora imbunatatire a echipamentulelor sectiei de Medicina Fizica si recuperare copii prin urmatoarele echipamente: Aparat masaj limfatic BTL-6000 Lymphastim 12 TopLine; Combina electroterapie /ultrasunete BTL-5825SL Combi; Combina electroterapie /ultrasunete BTL-4820S Combi Topline; Aparat terapie ultrasunete BTL- 4710 Sono Topline, toate in valoare de peste 50.000 lei.

La inaugurarea acestor aparate a participat si predintele Consiliului Judetean Botosani, Gheorghe Sorescu.

"Pentru noi este un proiect urias, pentru ca toata dotarea care este aici s-a facut numai prin prisma unor oameni cu suflet mare, oameni generosi. Aparatura este de ultima generatie, aparatura foarte necesara noua. Fara ele nu ne putem face treaba. Eu va multumesc din suflet pentru generozitatea dumneavoastra, a intregului Club Rotary", a spus dr. Constantin Tudorache.

Conform estimarilor facute, de aceste echipamente vor beneficia un numar de 8000 de copii pe an (aproximativ 24 000 de proceduri/an), in urma dotarii Sectia de Medicina Fizica si Recuperare a  Spitalului de copii Botosani avand cele mai performante echipamente  din sectorul medical public al judetului Botosani.

Clubul Rotary - Botoșani, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice,  profesioniști de elita in domeniul lor de activitate, are ca principal obiectiv sustinerea performantei si a excelentei. 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bursă de 700 de lei pentru mamele minore care vor merge la școală

astăzi, 14:24
26

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat vineri, la Târgu Jiu, la o dezbatere privind abandonul şcolar organizată de CONAF, că mamele minore be...

(A) Comunicat de presă - Comuna Mihai Eminescu

astăzi, 13:54
44

Numele beneficiarului: Comuna MIHAI EMINESCUApel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de...

Botoșănean trimis în judecată: A încercat să îi mituiască pe polițiști cu 100 de euro

astăzi, 13:38
72

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal în care, la...