Echipajele din Darabani si Bucecea vor reprezenta Botosaniul la competitia nationala a serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta!

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani a organizat in data de 13 iunie 2009 etapa judeteana a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta.

Actiunea s-a desfasurat pe stadionul Brazi din municipiul Dorohoi, intre orele 09.00-14.00. Concursul a fost deschis participarii tuturor serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta.

"Prin organizarea unei astfel de competitii s-a urmarit formarea si dezvoltarea aptitudinilor si deprinderilor necesare indeplinirii actiunilor de interventie in situatii de urgenta, evaluarea nivelului de pregatire a capacitatii de interventie a membrilor serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta, popularizarea activitatilor desfasurate de catre acestia precum si imbunatatirea relatiilor de colaborare intre serviciile voluntare si private pentru situatii de urgenta", a precizat inspector sef in cadrul IJSU Botosani, Radu Anton.

La start s-au aliniat 7 echipaje formate din membrii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta din Darabani, Sendriceni, Lunca, Cordareni, George Enescu, Vaculesti si Ibanesti. Concursul a constat in sustinerea a trei probe practice respectiv stafeta 4x100 m, pista de indemanare si viteza si dispozitivul de interventie.

In urma desfasurarii competitiei, locul I a fost obtinut de echipajul serviciului voluntar pentru situatii de urgenta al orasului Darabani.

Pe a doua treapta a podiumului a urcat echipajul din comuna Vaculesti.

A treia pozitie a clasamentului a fost ocupata de serviciul voluntar pentru situatii de urgenta din comuna Cordareni.

Echipele clasate pe primele trei locuri au primit premii in bani, cupe si diplome.

Pentru spiritul de echipa de care au dat dovada pe parcursul desfasurarii concursului, echipajele din comunele Sendriceni si Ibanesti au obtinut Cupa Fair Play.

Singurul serviciu privat pentru situatii de urgenta care a participat la etapa judeteana este cel al Agentiei Nationale a Rezervelor Statului - Unitatea Teritoriala 315 Bucecea.

In calitate de castigatori ai etapei judetene, echipajul serviciului voluntar pentru situatii de urgenta al orasului Darabani si echipajul A.N.R.S. - U.T. Bucecea au misiunea de a reprezenta judetul Botosani la etapa interjudeteana a concursurilor care se vor desfasura la Suceava in perioada 1 – 15 iulie 2009.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...