„Echipaj de pompieri” – concurs destinat copiilor cu CES

„Echipaj de pompieri” – concurs destinat copiilor cu CES
Copiii cu cerinţe educaţionale speciale din judeţ se întrec vineri, la Liceul Tehnologic Special Sf. Stelian din Botoşani, pentru titlul de cel mai bun Echipaj de pompieri.

La start, care se va da la ora 09.00, se vor alinia 12 echipaje (şase formate din elevi care frecventează clasele I-IV, şase formate din elevi de la gimnaziu).

Competiţia are două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.

La proba practică concurenţii trebuie să recunoască accesoriile folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor şi să-şi arate îndemânarea pentru realizarea unor noduri pe două rastele de concurs special amenajate.

Unic la nivel naţional, concursul Echipaj de pompieri a fost organizat la iniţiativa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani în scopul pregătirii acestei categorii de elevi în vederea protecţiei propriei vieţi, dar şi pentru a-i învăţa să acorde primul ajutor persoanelor aflate în situaţii critice.

Echipajele clasate pe primele trei locuri vor primi cupe, medalii, jucării şi dulciuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
373

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
504

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
626

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...