Echinocțiu de toamna 2021. Ce e bine si ce nu e bine sa faci pe 22 septembrie

Echinocțiu de toamna 2021. Ce e bine si ce nu e bine sa faci pe 22 septembrie

Acest fenomen reprezintă momentul în care ziua și noaptea devin egale că durata. Multe obiceiuri și tradiții sunt asociate cu această zi.

Anul acesta, echinocțiul de toamna din emisfera nordică va veni miercuri, 22 septembrie. Din acest moment ziua va începe să scadă. Va puteți aștepta la o senzație de rece, natură se pregătește pentru hibernare. Este adevărat, dacă apare un anticiclon, temperatura aerului poate să se schimbe.

Echinocțiul de toamna coincide cu sărbătoarea slavă a sosirii toamnei.

În această zi, strămoșii noștri sărbătoreau sfârșitul recoltei, vedeau rezultatele și mulțumeau divinității. De asemenea, oamenii făceau o masă bogată, cu multe felurile de mâncare cu varză – plăcinte,  tocănițe și multe altele.

Oamenii cred că pe 22 septembrie nu ar trebui să stai acasă, să te plictisești și să fii trist, altfel anul viitor va fi o recolta proastă.

În unele zone se obișnuiește curățarea casei și arderea gunoiului.

În plus, vremea din acea zi era folosită pentru prevedea cum va fi iarnă. Dacă pe 22 septembrie este cald și soare – va puteți aștepta la puțină zăpadă și iarnă geroasă, dacă ziua este ploioasă și rece – iarnă va fi umedă și viscol.

În această zi, „porțile cerești” se deschid și se crede că un astfel de moment este ideal pentru dorințe, rugăciuni și practici spirituale. În această zi, oamenii trebuie să-și facă planuri și să-și noteze dorințele – totul se va împlini cu siguranță.

Ce se face și ce nu se face în ziua echinocțiului

În această zi, ar trebui să lași trecutul în spate, pentru a începe ceva nou dacă merită.

Este necesar să se acorde o atenție specială sănătății, inclusiv sănătății mintale.

Nu ai voie să te cerți, să te confrunți și să înjuri. Poți speria norocul și prosperitatea.

Orice gând negativ în această zi poate distruge efectul magic și energia pozitivă.

Nu puteți refuză oaspeții într-o astfel de zi, dimpotrivă – trebuie să pregătiți bunătăți și să va reuniți cu toții la masă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie de 86 de ani băgată în spital de propriul fiu, pentru băutură

Marţi, 26 Octombrie 2021
473

O bătrână de 86 de ani, din Vorona, a ajuns la spital după ce a fost bătută de proriul fiu. Femeia a ajuns, vineri, la spital cu o ambulanță, plină de vânătăi şi le-a spus cadre...

Cum au ajuns câteva comune din Botoşani bătaia de joc a unei firme de stat la care sunt acţionare

Marţi, 26 Octombrie 2021
585

Două comune din judeţul Botoşani au investit milioane de euro în reţele de canalizare, dar nu le pot folosi legal pentru că nu au fost preluate de singurul operator regional autorizat, o fi...

ANM: Vreme mai rece în această săptămână

Marţi, 26 Octombrie 2021
155

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea se va încălzi între 1 şi 4 noiembrie, &i...