Ecaterina Andronescu, urmărită penal pentru abuz în serviciu în Dosarul Microsoft

Ecaterina Andronescu, urmărită penal pentru abuz în serviciu în Dosarul Microsoft
De azi şi Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei din perioada 2000-2003, este urmărită penal în dosarul Microsoft. Ecaterina Andronescu a dat explicaţii mai bine de trei ore procurorilor DNA în legătură cu achiziţionarea de programe şi licenţe software la preţuri cu mult peste piaţă.

Conform Digi24, la ieşirea de la DNA, fostul ministru le-a spus jurnaliştilor că se află "într-o situaţie jenantă".
 
"Sunt suspectată de abuz în serviciu", a spus Ecaterina Andronescu, senator PSD, la ieșirea din sediul DNA, și a negat că este suspectată de luare de mită.

Întrebată de ce a venit la ora 8 la DNA, ea a răspuns: "Așa am fost citată" și că audierile nu au durat atât de mult dar "am intrat târziu, pentru că și doamna procuror e foarte obosită".

"Am adus niște documente, o să încerc să dau din nou răspunsuri la referatul pe care l-am primit și încerc să-mi dovedesc nevinovăția, așa cum am declarat de fiecare dată", a completat Ecaterina Andronescu, care a refuzat să comenteze dacă ar fi vorba de un dosar politic.

În urmă cu opt zile, Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu au rămas fără imunitate parlamentară și pot fi cercetați în dosarul Microsoft.

Şerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă, spălare de bani, în timp ce Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, este acuzată, de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă și spălare de bani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
231

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
216

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
315

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...