Ecaterina Andronescu: Intr-o altercatie dintre un profesor si un elev, mai vinovat este profesorul!

Ecaterina Andronescu: Intr-o altercatie dintre un profesor si un elev, mai vinovat este profesorul!
Violenta exista in scoli intrucat in intreaga societate este promovat acest gen de manifestare. Aceasta este cauza tuturor altercatiilor in unitatile scolare, dupa parerea ministrului Educatiei.

"Fiecare dintre cei implicati intr-o altercatie are probabil o parte din vina, in proportie diferita, si cred ca trebuie sa caut dincolo de relatia dintre cei doi, in ceea ce se intampla in societate. Din pacate, uitati-va cat de mult se promoveaza violenta in intreaga societate, iar scoala nu se poate rupe de societate, pentru ca este o institutie a societatii", a precizat Ecaterina Andronescu.

Iar in cazul unui act de violenta dintre un profesor si un elev, Ecaterina Andronescu crede ca cel mai vinovat este profesorul, intrucat acesta ar trebui sa dea dovada de maturitate fata de elev.

"In ceea ce priveste relatia dintre professor si elev, eu il gasesc mai degraba vinovat pe profesor decat pe elev, intrucat profesorul este cel care are maturitatea si pregatirea necesara de a incerca sa nu ajunga la o relatie de violenta. Eu, cel putin, nu am avut niciodata vreo altercatie cu studentii mei, pentru ca intotdeauna am stiut sa pastrez o distanta normala", a spus Ecaterina Andronescu.

Ceea ce regreta cel mai mult ministrul Educatiei, din scoala romanesca, este faptul ca se promoveaza mai ales lucrurile negative, intrucat in scoala romaneasca se intampla si multe lucruri pozitive.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
706

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
236

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
188

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...