Ecaterina Andronescu: Fiecare scoala va decide asupra datei festivitatii de deschidere a noului an

Ecaterina Andronescu: Fiecare scoala va decide asupra datei festivitatii de deschidere a noului an
Fiecare scoala va decide asupra datei cand organizeaza festivitatea de deschidere a noului an de invatamant, Ministerul Educatiei nefacand vreo recomandare in aceasta privinta, a precizat vineri, pentru Mediafax, ministrul Ecaterina Andronescu.

"Fiecare scoala va decide asupra datei festivitatilor de deschidere a noului an scolar. Nu facem nicio recomandare in acest sens", a spus ministrul Educatiei.

Mai multi profesori s-au aratat nemultumiti de intentia conducerii unitatii de invatamant in care predau de a-i aduce la scoala sambata 15 septembrie, pentru festivitatea de deschidere a noului an.

"Mergem la scoala in fiecare zi, dar nu sambata sau duminica, decat daca ne vor fi platite aceste zile", se arata intr-un comunicat al unui grup de profesori.

Intrebata daca profesorii pot fi obligati sa mearga la scoala sambata, 15 septembrie, ministrul Educatiei a precizat ca o decizie in acest sens trebuie luata la nivelul fiecarei unitati de invatamant.

Ministrul Educatiei a anuntat in 3 septembrie ca noul an scolar va incepe la 17 septembrie, ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea parintilor, dar si pentru ca, astfel, va fi o saptamana in plus pentru pregatirea unitatilor de invatamant.

"Au fost foarte multe solicitari din partea parintilor. Este corect sa raspundem acestora", a spus ministrul Educatiei, care a precizat ca inceperea anului scolar la 17 septembrie a fost luata, in sedinta de guvern de sambata, in conditiile in care data traditionala, de 15 septembrie, este o zi de sambata.

Andronescu a subliniat ca amanarea inceputului de an scolar din 10 in 17 septembrie va oferi inca o saptamana pentru rezolvarea problemelor pe care le au scolile, inclusiv cele legate de clasa pregatitoare, introdusa in premiera in ciclul primar.

Anul scolar 2012-2013 ar fi trebuit sa inceapa, potrivit calendarului anuntat initial de Ministerul Educatiei, la 10 septembrie, cu primul semestru programat pana in 21 decembrie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
97

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
167

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1981

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...