E-on a inceput furnizarea energiei electrice pentru Apa Grup, dar a sistat ajutoarele pentru Dorohoi!

E-on a inceput furnizarea energiei electrice pentru Apa Grup, dar a sistat ajutoarele pentru Dorohoi!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Incepand de luni, in urma discutiilor cu reprezentantii E-on, societatea Apa Grup primeste energie electrica. Dupa ce E-on a sistat, incepand cu 26 august, furnizarea energiei electrice catre Apa Grup, din cauza datoriilor acumulate, in cuantum de 18 miliarde de lei vechi, societatea de apa a trebuit sa caute solutii provizorii pentru a nu lasa un judet intreg fara apa curenta, inchiriind doua motogeneratoare de la o firma din Iasi, consumul lor pentru 24 de ore fiind de 1,5 tone motorina.

"De ieri s-a inceput alimentarea cu energie electrica la Apa Grup. Indiferent de motive, chiar si financiare, nu putem risca sanatatea populatiei, sa izbucneasca o pandemie sau imbolnavirea in masa a populatiei din cauza nefurnizarii apei. Botosaniul nu poate fi alimentat cu apa din cisterne. In cazul in care izbucneste un incendiu intr-o zona aglomerata a orasului, interventia va fi aproape imposibila din cauza lipsei surselor de apa", a precizat prefectul Cristian Roman.

Desi reprezentantii E-on au inteles aparent situatia din judetul Botosani, se pare ca au fost totusi deranjati de unele aspecte, intrucat, potrivit prefectului, E-on a transmis telefonic ca acele ajutoare privind furnizarea de energie electrica in noile amplasamente ale locuintelor pe care autoritatile le construiesc sinistratilor sunt in prezent sistate.

"E-on deocamdata a amanat demersurile pentru furnizarea de ajutoare, cum de altfel ne-au promis printr-o adresa scrisa, in urma efectelor calamitatilor naturale. Asta dupa ce ei s-au simtit intr-un fel sau altul inselati. Parerea mea e ca nu are legatura una cu alta, insa mie mi-e teama, pentru ca am reusit sa-i convingem sa ne ajute cu alimentarea cu energie electrica la noile amplasamente ale locuintelor pe care le construiesc la Dorohoi si nu numai, erau o groaza de bani pe care ei erau dispusi sa ne scuteasca de plata lor", a adaugat prefectul de Botosani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
93

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
39

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
419

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...