E oficial! Romania este din nou in recesiune

E oficial! Romania este din nou in recesiune
Institul National de Statistica (INS) a anuntat in aceasta dimineata ca Romania este din nou in recesiune, dupa ce si in primul trimestru din acest an economia a fost in scadere.

Astfel, este al doilea trimestru consecutiv de scadere pentru PIB, dupa ce si in trimestru 4 din 2011 Produsul Intern Brut a scazut cu 0,2% ca serie ajustata sezonier fata de perioada iulie-septembrie (trimestrul 3 din 2011), ceea ce inseamna ca Romania a intrat in recesiune tehnica.

PIB-ul a crescut cu 0,3%, pe seria bruta, fata de primul trimestru din 2011, iar pe seria ajustata sezonier a avut o crestere de 0,8%.

Produsul intern brut pentru trimestrul I 2012, in varianta provizorie, va fi publicat prin comunicat de presa, conform calendarului de pe site-ul INS,  in data de 6 iunie 2012.

In 2011, Romania a avut o crestere economica de 2,5%, sustinuta de evolutia din agricultura, cu un plus de 11,3%, si industrie, domeniu care a inregistrat un avans de 5%.

Conform prognozei de primavara a Comisiei Europene, Romania va inregistra o crestere de 1,4% a PIB in acest an, fata de 2,5% anul trecut, iar in 2013 indicatorul va ajunge la 2,9%.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
738

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
133

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
189

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...