E oficial: Ordonanţa privind sprijinul pentru domeniul HoReCa, publicată în Monitorul Oficial

E oficial: Ordonanţa privind sprijinul pentru domeniul HoReCa, publicată în Monitorul Oficial

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat astăzi, vineri, că ordonanţa privind unele măsuri de sprijin pentru unităţile din domeniul HoReCa, afectate de pandemie, a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Veşti bune pentru cei din domeniul HORECA. A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID - 19, precum şi unele măsuri fiscale”, a anunţat pe Facebook Virgil Popescu.

Conform acestuia, schema de ajutor de stat se va derula până la data de 30 iunie 2021, iar valoarea maximă a ajutorului de stat ce poate fi acordată unui beneficiar este de 800.000 de euro/întreprindere.

Ministrul estimează că peste 73.000 de firme vor beneficia de această ordonanţă.

„Am lucrat la această Ordonanţă de Urgenţă, pentru că ştiu că cei din domeniul HORECA au nevoie de ajutor. Turismul are nevoie de fonduri pentru a putea fi dezvoltat, iar asta înseamnă, implicit, bani care vor intra în economie. Totodată, tot prin prezenta OUG cei din domeniu sunt scutiţi de plata impozitul specific în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021”, a mai scris Virgil Popescu pe reţeaua de socializare.

 

Spune-ne opinia ta