E lege: în perioada stării de urgenţă toate pieţele vor rămâne deschise

E lege: în perioada stării de urgenţă toate pieţele vor rămâne deschise

Ordonanța numărul 8 a fost publicată în cursul nopții în Monitorul Oficial, după ce a fost prezentată aseară de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunţat că în perioada stării de urgenţă pieţele vor rămâne deschise, dar se suspendă exportul de grâu şi orez.

Printre prevederile noului document, se numără interzicerea exportului mai multor produse, precum grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei, zahăr și produse de brutărie.

Este permisă deplasarea în afara locuinței după ora 22:00 pentru cei care se ocupă cu pescuitul comercial și pentru apicultori.

Totodată a fost prelungită suspendarea zborurilor comerciale către și dinspre Spania începând cu 14 aprilie, cu excepția celor efectuate cu aeronave de stat, de transport marfă și corespondență, precum și a zborurilor umanitare.

Marcel Vela a anunțat și că piețele agroalimentare vor rămâne deschise în perioada stării de urgență.

 „Pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol și evident cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19” a anunțat Marcel Vela.

Se permite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producție a produselor agroalimentare până și, evident, de la piața agroalimentară, cât și accesul în interiorul acesteia pe baza unei declarații pe proprie răspundere și a certificatului de producător.

În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
72

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
464

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
256

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...