E bine sa stii. Dar la ce iti foloseste ca stii?

E bine sa stii. Dar la ce iti foloseste ca stii?
Conform legii, imobilizarea si ridicarea vehiculelor parcate ilegal se pot dispune doar de catre reprezentantii Politiei, in conformitate cu Codul Rutier si cu regulamentul de aplicare a acestuia.

Administratiile locale sunt abilitate doar in ceea ce priveste punerea in aplicarea a unei astfel de dispozitii.

Codul Rutier stabileste ca imobilizarea poate fi dispusa doar de catre politistul rutier (art. 117). La fel si in privinta ridicarii si depozitarii vehiculelor stationate neregulamentar.

Doar reprezentantii Politiei Rutiere pot lua aceasta masura (art. 64). Normele de aplicare a Codului Rutier vin cu noi completari. "Imobilizarea unui vehicul se dispune si se efectueaza de catre Politia Rutiera, in cazurile si in conditiile prevazute de lege" (art. 216).

Asadar, singura institutie abilitata de lege sa ia masura blocarii rotilor sau a ridicarii masinilor este Politia.

Conform aceluiasi articol 64 din Codul Rutier, imobilizarea reprezinta o sanctiune contraventionala complementara si consta in "scoaterea vehiculului in afara partii carosabile si punerea lui in imposibilitate de miscare, prin folosirea unor dispozitive de blocare".

Cu aceasta ocazie se incheie un proces – verbal (art. 216, Normele de Aplicare a Codului Rutier).

Tot in articolul 216 se precizeaza faptul ca "imobilizarea unui vehicul este interzisa in toate locurile unde oprirea sau stationarea este interzisa".

In prezent, masura imobilizarii vehiculelor parcate in anumite zone este dispusa de catre Primaria Botosani si pusa in aplicare prin intermediul firmei Hi Speed Recovery, in baza unui contract semnat intre aceasta si municipalitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
2

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
106

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...