E bine să ştii: Ce poți face dacă te îneci cu mâncare și nu e nimeni cu tine să te ajute?

E bine să ştii: Ce poți face dacă te îneci cu mâncare și nu e nimeni cu tine să te ajute?
Dacă se întâmplă să te înceci cu mâncare vei începe să tușești. Tusea este prima soluție în caz de înecare și vestea bună e că o faci automat. Atunci când ceva blochează căile respiratorii, reflexul natural este de a expulza aerul din plămâni pentru a le debloca.

Dar în unele cazuri, tusea ar putea să nu funcționeze. Atunci trebuie să îți autoadministrezi cateva lovituri abdominale. Te poți folosi și de spătarul unui scaun, pe care să stai cu zona de deasupra buricului și să presezi de mai multe ori. Astfel vei pune presiune asupra diafragmei, împingând aerul din plămâni cu o forță suficientă pentru a îndepărta obiectul, ne învaţă doctorulzilei.ro.

În cazul în care un scaun nu este la îndemână, apasă cu pumnul zona de deasupra buricului ca în cazul manevrei Heimlich.

Evită să bei apă ca măsură de prim ajutor în caz de înecare cu alimente. Un pahar cu apă nu te va ajuta să înghiţi mai bine, ci dimpotrivă, îţi va obtura singura cale de respiraţie, iar sufocarea poate fi iminentă.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
9

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
345

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
375

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...