Dupa traficul cu tigari si alcool, ia amploare traficul cu animale!

Dupa traficul cu tigari si alcool, ia amploare traficul cu animale!
Un botoşănean a fost prins de poliţişti cu cinci cabaline pentru care nu deţinea documente legale, oamenii legii constatând ulterior că animalele urmau să ajungă la o firmă din Satu Mare.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă a crescut numărul furturilor de cabaline, poliţiştii botoşăneni au intensificat activităţile de prevenire şi combatere a acestui gen de fapte. 

"În seara de 8.02.2010, poliţiştii l-au depistat pe C. Dorin-Ioan, de 35 de ani, din municipiul Botoşani, care transporta pe jos un număr de 5 cabaline, fără a fi însoţite de documente sanitar-veterinare, stabilindu-se că animalele au fost achiziţionate de la diverse persoane de pe raza judeţului Botoşani, în scopul revânzării. Verificările au fost continuate, fiind identificată o autoutilitară condusă de D. Gheorghe, de 41 de ani, din judeţul Satu Mare, care transporta un număr de 12 cabaline, printre care şi cele cinci verificate anterior, animalele fiind expediate de către C. Dumitru, de 50 de ani, din municipiul Botoşani, către o societate comercială din Satu Mare, fără a fi însoţite de documentele sanitar-veterinare prevăzute de lege", a menţionat inspector pr. Daniela Darea, din cadrul IPJ Botoşani.

S-a solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul D.S.V.S.A. Botoşani, în vederea identificării animalelor, acestea fiind prezentate spre recunoaştere şi părţilor vătămate din cauzele privind furturile de cabaline.

Faţă de societatea din Satu Mare s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 12.000 lei, conform prevederilor H.G. 984/2005, pentru transportul de animale neidentificate şi fără documente sanitar veterinare, iar faţă de C. Dumitru şi C. Dorin Ioan a fost luată, de asemenea, măsura sancţionării cu suma de 600 lei amendă, în baza aceluiaşi act normativ, pentru cumpărarea de animale fără documente sanitar-veterinare.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
145

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
909

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
434

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...