După Târgul Agro-Zoo, potopul! Urină şi fecale, miros insuportabil şi o imagine dezolantă la marginea oraşului! FOTO

Botoşănenii care s-au plimbat zilele acestea pe vechea şosea de centură a municipiului Botoşani au avut parte de imagini dezolante, dar mai ales de un miros insuportabil.

Urina şi fecalele de la o parte dintre WC-urile ecologice care au fost montate weekendul trecut în apropierea Poligonului ACR, unde a fost organizat Târgul Agro-Zoo, au fost deversate pe câmp şi au ajuns în rigolele de la marginea şoselei.

Mai mulţi cetăţeni care obişnuiesc să îşi plimbe animalele de companie în zonă, dar şi unii care vin acolo pentru a se relaxa, s-au arătat de-a dreptul revoltaţi de gestul celor care au recurs la această metodă de a goli toaletele şi au sesizat Garda de Mediu.

Unul dintre cetăţenii care au semnalat această problemă a spus că era de faţă când conţinutul din toalete se vărsa pe câmp, dar nu a putut specifica de unde erau muncitorii care făceau acest lucru.

Un comisar al Gărzii de Mediu s-a deplasat la faţa locului, constatând că cele sesizate se confirmă.

Lucia Ureche, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Botoşani, a spus că se vor face verificări pentru a se vedea cine este responsabil de această situaţie.

"În mod normal, organizatorii ar fi trebuit să aibă contracte şi situaţii clarificate, inclusiv cu această situaţie. Nu este normal ce s-a întâmplat, ar trebui să ştiu cine a avut responsabilitatea, dar în cadrul general organizatorul răspunde de tot ceea ce se întâmplă în timpul şi după eveniment. Am sunat la dispeceratul Nova Apaserv, le-am comunicat situaţia şi le-am cerut să tragă cu vidanja dacă sunt băltiri", a declarat Lucia Ureche, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Botoşani .
 
La faţa locului a ajuns şi inginerul Romeo Obuf, şef serviciu exploatare în cadrul Nova Apaserv. Acesta susţine că a existat o solicitare imediat după Târgul Agro-Zoo pentru golirea a trei toalete care erau pe culmea dealului, în poligonul ACR, iar la celelalte trei, amplasate lângă şoseaua veche, maşina cu vidanjă nu a putut interveni.

"Noi am venit luni dimineaţă să golim toaletele, nu s-a specificat numărul lor. Când am ajuns aici, erau trei toalete. Pe cele de jos nu le-am putut goli din cauza terenului, şi m-a atenţionat şoferul că au mai rămas câteva şosele negolite", a precizat Romeo Obuf, şef serviciu exploatare în cadrul Nova Apaserv.

WC-urile ecologice au fost puse la dispoziţie de Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement.

"Primăria doar a oferit acele toalete. DSPSA nu a golit niciodată toaletele. Cade în sarcina organizatorului. Noi doar le-am pus la dispoziţe", a specificat viceprimarul Cosmin Andrei.

Organizatorii Târgului Agro-Zoo au fost Centrul Judeţean de Creaţie şi Camera Agricolă.

Reprezentaţii Centrului Judeţen de Creaţie susţin că au apelat la Nova Apaserv pentru curăţarea toaletelor, dar nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri luate și de polițiștii de frontieră în contextul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva!

astăzi, 15:57

În perioada premergătoare și pe timpul celebrării religioase a Sfintei Cuvioase Parascheva, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a luat măsuri pentru î...

Pas cu pas spre viitor: Daruri pentru elevii din două sate botoșănene!

astăzi, 15:15

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, începând cu anul 2015, este derulat Proiectul de sprijin al elevilor din satele Tocileni ș...

Mașini ridicate în Botoșani și șoferi sancționați de polițiștii locali! (Foto)

astăzi, 14:40

Polițiștii locali botoșăneni, cu atribuții în domeniul circulației rutiere, au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale, privind circulația pe drumuri...