Dupa regionalizare, Mavromati va deveni spital municipal, spune Oprisanu!

Dupa regionalizare, Mavromati va deveni spital municipal, spune Oprisanu!

 GABRIEL OPRISANU  

Social-democratul Gabriel Oprisanu ii acuza pe reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si pe cei ai DSP ca au fost complici in ceea ce priveste clasificarea spitalelor din judet si ca nu isi dau interesul ca acestea sa obtina o finantare buna.

Oprisanu a mai precizat ca se doreste repunerea pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Judetean a proiectului de hotarare privind comasarea spitalelor.

"Guvernul este incapabil sa finanteze spitalele, a realizat o lege stramba privind clasificarea spitalelor, cu complicitatea si a autoritatilor locale, pentru ca DSP nu s-a batut pentru spitalele din Botosani, de asemenea, nici Casa de Asigurari de Sanatate nu se omoara cu finantari pentru unitatile sanitare din Botosani. USL este impotriva distrugerii spitalelor din Botosani si cel care ar fi trebuit sa faca politica sanitara, dupa lege, este Ministerul Sanatatii, nicidecum nu ar trebui aruncata aceasta raspundere in seama autoritatilor locale, respectiv a Consiliului Judetean. Ar fi trebuit ca dumnealor sa faca aceasta reorganizare, dupa care sa predea spitalele catre autoritatea locala, pentru a le administra, nicidecum rolul Consiliului Judetean nu este acela de a face politica sanitara in judet. CJ se poate implica cu fonduri pentru unitatile sanitare si atunci este cu totul altceva", a spus Gabriel Oprisanu.

El a mai precizat ca daca se va realiza o noua impartire administrativ-teritoriala, Spitalul Judetean Mavromati se va transforma intr-un spital municipal.

"Perspectiva Spitalului Judetean este aceea de a deveni un spital municipal, in contextul noii organizari. Probabil ca daca se va merge cu aceasta structura cu capitala la Iasi, spitalul regional care se prefigureaza a fi la Iasi va deveni noul spital judetean. Toate aceste modificari din sanatate s-au facut fara un studiu de impact, fara a tine cont de realitatile locale. Asta nu arata decat dispretul pe care PDL il are fata de cetateni, prin toate actiunile pe care le promoveaza", a mentionat Oprisanu. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
38

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
170

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...