După încetarea restricțiilor, cabinetele de expertiză medicală a capacității de muncă își reiau activitatea cu program normal

După încetarea restricțiilor, cabinetele de expertiză medicală a capacității de muncă își reiau activitatea cu program normal

Începând cu data de 15.05.2020, cabinetele de expertiză medicală a capacității de muncă își reiau activitatea de expertizare a capacității de muncă în cazul pensionarilor de invaliditate care urmau să fie revizuiți la termen, cu programare stabilită în perioada instituirii stării de urgență.

Casa de Pensii Botoșani a anunțat astăzi programul activității de expertiză medicală a capacității de muncă după data de 15 mai precum și procedura de lucru.

Pensionarilor care erau programați la revizuire în perioada stării de urgență și a căror revizuire nu a fost efectuată, li se vor solicita telefonic să comunice documentele medicale care au fost emise de la ultima revizuire medicală precum și programul de recuperare efectuat. În acest caz, documentele vor fi trimise prin poștă sau, acolo unde este posibil, prin mijloace de comunicare electronică, la sediul casei de pensii.

 În cazul pensionarilor care nu pot fi contactați telefonic se va emite o notificare scrisă privind necesitatea transmiterii documentelor medicale prin serviciul poștal.

După analizarea acestor documente se va emite decizie medicală asupra capacității de muncă, document care va fi comunicat pe adresa beneficiarului, cu confirmare de primire.

În situația în care documentele medicale nu sunt concludente, medicul expert de asigurări sociale va programa pensionarul pentru examinare clinică fără să solicite documente medicale suplimentare.

În cazul pensiilor de invaliditate, cazuri noi, cererea completată, împreună cu documentele medicale vor fi depuse în plic sigilat la casele teritoriale de pensii din rază de domiciliu sau prin poștă. Acolo unde este posibil, prin mijloace de comunicare electronic.

Reamintim că în perioada stării de urgență și încă 30 de zile după expirarea acesteia, deciziile medicale asupra capacității de muncă au fost menținute urmând că plata pensiei de invaliditate sau de urmaș să fie continuată până la dată de 1 iulie 2020. Până la începutul lunii iulie 2020, toți pensionarii de invaliditate care aveau termen de revizuire medicală stabilit până la 15.05.2020, vor fi contactați în vederea revizuirii pe baza documentelor existente sau a examinării clinice la cabinet, fără să fie solicitate documente medicale recente.

“Rugăm persoanele interesate de activitatea de expertiză medicală să se informeze prin telefon cu privire la eventualele nelămuriri pe care le au pentru a evita o deplasare la sediul instituției noastre. Precizăm că informațiile pot fi solicitate la telefon 0231514466 / 0725943616 și 0725588820 pentru cabinetul medical Botoșani și 0231613240 sau 0725588816 pentru cabinetul medical Dorohoi precum și la adresa de poștă electronică: cjpbt.expertiza@yahoo.com “, declară directorul C.J.P. Botoșani, Cristina Elena Anton.