După ce Consiliul Local din Darabani a desființat poliția locală sindicatele au sărit ca arse: Au încălcat legea!

După ce Consiliul Local din Darabani a desființat poliția locală sindicatele au sărit ca arse: Au încălcat legea!

Sindicatul Național Meridian acuza Consiliul Local din Darabani, oraș din județul Botoșani, care, în premieră, a desființat Poliția Locală, că încearcă "doar să trateze efectele, nu și cauzele".   

 "Principalele motive invocate au fost operativitatea și eficientizarea cheltuielilor bugetului unității administrativ-teritoriale. În urmă acestei măsuri, personalul Poliției Locale nu a fost disponibilizat, el fiind doar mutat în cadrul altor servicii din cadrul primăriei, iar statutul lor a fost schimbat din funcționar public în personal contractual", explică sindicaliștii într-un comunicat de presă.   

 Aceștia susțin că măsură a fost luată cu încălcarea legislației în domeniul funcției publice.   

 "Modificarea statutului angajaților Poliției Locale, din funcționari în personal contractual, poate avea loc numai în cazul celor care au că sarcină pază obiectivelor. Toți ceilalți-care se ocupă de ordinea și liniștea publică, circulația rutieră, disciplină în construcții, protecția mediului sau controlul activităților comerciale-sunt funcționari publici, schimbarea statutului punându-i în imposibilitatea de a-și mai îndeplini atribuțiile pe viitor", potrivit sursei citate.   

 În plus, susține federația, salariile polițiștilor locali sunt echivalente cu cele ale angajaților de la primarile, "astfel că mutarea acestora în alte servicii nu aduce economii însemnate la bugetul local".   

 Sindicaliștii subliniază că o soluție mai bună în acest caz ar fi fost schimbarea conducerii Poliției, și nu desființarea, în condițiile în care "a fost mai ales o problemă de management la nivelul structurii".   

 "(...) Dacă la bază măsurii luate a stat faptul că au existat nemulțumiri referitoare la activitate desfășurată de Poliția Locală, considerăm că a fost mai ales o problemă de management la nivelul structurii, care nu se poate rezolvă prin desființare ci prin schimbarea conducerii acestea", mai transmit sindicaliștii, citați de Ziare.com.   

 Reacția vine în condițiile în care la Darabani, oraș din județul Botoșani, Consiliul Local a decis să desființeze Poliția Locală.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
18

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
206

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....