Dupa cateva zile calde, vin PLOI, LAPOVITE si NINSORI

Weekendul vine cu o schimbare la 180 de grade a vremii. Meteorologii sustin ca vom avea temperaturi din ce in ce mai mari pana sambata, iar apoi vom avea parte de o racire extrema.

Florinela Georgescu, director executiv ANM, a declarat, la Romania TV, ca astfel de schimbari bruste ale vremii sunt perfect normale pentru luna martie, prima luna de primavara fiind in general caracterizata printr-o instabilitate atmosferica.

Prin urmare, dupa doua, trei zile calde si dupa ce sambata temperaturile vor depasi chiar 20-21 de grade in sudul si vestul tarii, se asteapta o schimbare radicala tipica pentru luna martie, temperaturile scazand si cu 10 grade, in 24 de ore.

Astfel, in noaprea de sambata spre duminica va incepe sa ploua pe arii extinste si este foarte probabil ca precipitatiile sa nu fie numai sub forma de ploaie, ci si de lapovite si chiar ninsori in zona montana, potrivit Florinelei Georgescu, director executiv ANM.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...