Dupa canicula, cod galben de furtuni in Botosani

Dupa canicula, cod galben de furtuni in Botosani
Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni valabil de vineri, 22 iunie, ora 18, si pana sambata, 23 iunie, ora 18. Codul galben este valabil pentru majoritatea regiunilor din tara, iar in sud-est va ramane in vigoare codul portocaliu de canicula.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor. In vestul, centrul, nordul si nord-estul teritoriului vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, local averse ce pot depasi 20 - 25 l/mp si pe arii restranse caderi de grindina, mai ales in zona de munte.

Pe parcursul zilei de sambata, 23 iunie, in sudul extrem si in sud-estul tarii se va mentine vremea caniculara, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80.

VINERI, COD PORTOCALIU DE CANICULA!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru regiunile din vestul, sudul şi estul ţării, valabilă vineri. Temperaturile vor atinge, izolat, 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse.

Conform avertizării meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri, 22 iunie, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse.



Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35....37 de grade, atingând izolat valori de 38 de grade în zonele de câmpie din sudul şi estul ţării.

Tot vineri, restul ţării se va afla sub cod galben de caniculă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
579

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
71

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
80

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...