După 30 de ani: 5.000 de oameni, citați la Curtea Supremă în dosarul Revoluției!

După 30 de ani: 5.000 de oameni, citați la Curtea Supremă în dosarul Revoluției!

Peste 5.000 de oameni au fost citați la Curtea Supremă în cel mai controversat dosar din ultimii 30 de ani. Ion Iliescu a fost trimis în judecată în luna aprilie pentru infracțiuni împotriva umanității în acest caz.

Dosarul Revoluţiei din 1989 va fi judecat, începând de azi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Lista inculpaţilor, acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii, este deschisă de Ion Iliescu.

Au fost luate măsurile speciale pentru a putea fi audiaţi toţi cei 5.000 de martori propuşi de procurori. Procesul începe cu mai puţin de o lună înainte de marcarea a 30 de ani la Revoluţia Română din decembrie 1989.

Potrivit site-ului Instanţei supreme, pentru ziua de vineri este anunţat un program special, având în vedere că la acest termen al procesului au fost emise citaţii pentru aproximativ 5.000 de persoane.

''Având în vedere că, la data de 29 noiembrie, pe rolul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află dosarul nr.1.045/1/2019/a1, în care au fost emise citaţii pentru aproximativ 5.000 de persoane, în vederea asigurării  desfăşurării activităţii în bune condiţii şi păstrării ordinii la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aducem la cunoştinţa publicului următoarele măsuri:

 * vineri, 29 noiembrie, Arhiva Secţiei I civile, Arhiva Secţiei a II-a civile şi Arhiva Completurilor de 5 judecători nu vor desfăşura program cu publicul;

 * Registratura generală şi Arhiva Secţiei penale vor desfăşura program cu publicul conform orarului afişat;

 * accesul publicului în incinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru dosarul nr.1.045/1/2019/a1 va fi permis începând cu ora 7,30'', se arată pe site-ul ÎCCJ.

Dosarul ''Revoluţiei'' a fost trimis în instanţă de procurorii militari în luna aprilie.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
22

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
177

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
145

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...