Dumitru Istrate, reangajat la Oficiul de Cadastru!

Dumitru Istrate, reangajat la Oficiul de Cadastru!
Fosul inginer sef al Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobialiara Botosani, Dumitru Istrate, s-a reintors in cadrul institutiei de unde a fost concediat in septembrie 2010.

La vremea respectiva Istrate a contestat decizia in instanta, iar la sfarsitul lunii martie Tribunalul Botosani i-a dat castig de cauza, in hotararea instantei fiind precizat: “Obligă intimatul să reintegreze contestatorul pe postul deţinut anterior, respectiv de consilier I A în cadrul Serviciului Cadastru, şi să-i plătească acestuia o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data desfacerii contractului de muncă până la data reintegrării efective pe post. De asemenea, Oficiul de Cadastru este obligat de instanţă să-i plătească lui Dumitru Istrate suma de 1500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată".

In aceste conditii, seful Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Mihai Luca, s-a vazut nevoit sa puna in aplicare sentinta data de Tribunalul Botosani, pe care insa a atacat-o.

“Domnul Istrate a fost reincadrat incepand cu data de 1 iunie pe functia de consilier clasa IA, in cadrul Serviciului Cadastru. Noi am facut recurs si asteptam ca instanta sa se pronunte", a declarat Mihai Luca, directorul Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Botosani.

Va reamintim ca in primăvara anului 2010, prefectul Cristian Roman a dispus un control la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, în urma verificărilor constatându-se că o bună parte din încasările instituţiei a ajuns în buzunarul unor angajaţi. Fostul director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Dumitru Istrate, a fost concediat în luna septembrie, el fiind suspectat la acel moment că ar fi una dintre persoanele care au fraudat bugetul instituţiei, chiar in perioada când acesta se afla la conducere. Dumitru Istrate s-a declarat a fi nevinovat, spunând că acţiunea de concediere îi aparţine directorului instituţiei, Mihai Luca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
60

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
89

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
83

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...