Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a vorbit despre obiceiul pe care îl are în fiecare zi la masa de prânz.

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.

„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia pe la televizor spun să nu te atingi de băutură că e otravă. Eu am fost în Israel acum 35 de ani. Acolo era un profesor, plecat din Botoșani. Profesor mare la Universitatea de Medicină din Tel Aviv, o somitate. Eu m-am dus la el pentru o problemă. El m-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv. Eu i-am zis că nu am băut o sticlă de vin în viața mea”, a spus Dragomir, la emisiunea realizată de jurnalistul Horia Ivanovici.

„M-a întrebat de ce și i-am povestit ce am pățit atunci când eram mic la o pomană și că de atunci nu suport băutura. Mi-a zis că fac o mare greșeală. I-am zis că nu am venit în Israel pe bani mulți să mă învețe el să beau”, a spus Dragomir.

Doctorul i-a explicat că este bine să bea un pahar de pălincă sau țuică la masa de prânz.

„Mi-a zis că dacă vreau să trăiesc mult, să beau la masa de prânz 30 – 75 de grame de pălincă sau un pahar de vin roșu. Aveam aici în țară încă doi prieteni, mari medici și ei. Le-am zis ce mi-a zis doctorul din Israel și au fost de acord cu el. De atunci, de 35 de ani la fiecare masă beau cam 30 de grame de pălincă oriunde merg, iar dacă nu au, cer vodcă. Altceva nu beau. Și o beau doar după ce mănânc, nu e bine înainte. Apa e bună înainte de masă. Și eu aveam probleme cu stomacul înainte. De atunci, deloc nu am mai avut probleme. Și am mai avut așa o răceală, două, dar nimic serios. Deci pălinca la prânz și dacă vrei să bei un pahar de vin, ăla seara. Cea mai bună pălincă mi-o aduce cineva de la Oradea. Foarte bună!”, a povestit fostul șef LPF în emisiunea lui Ivanovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
27

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
10

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
429

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...