DSVSA Botoșani în control la abatorul familiei Țurcanu

DSVSA Botoșani în control la abatorul familiei Țurcanu

 Minodora Vasiliu  

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani a demarat o anchetă la abatorul Florea Carn din Dracșani, care aparține tatălui președintelui Consiliului Județean, implicat într-un scandal la nivel national privind etichetarea cărnii de cal ca fiind de vită.

Conducerea DSVSA s-a autosesizat în urma materialelor apărute în presă, și va verifica activitatea abatorului.

“Noi am primit un sistem de alertă, în care nu figurează această firmă din Botoșani, însă în urma articolelor apărute în presă ne-am autosesizat și vom începe verificările pe toate loturile. Având în vedere că este o firmă nouă, este foarte ușor de verificat și de văzut ce loturi s-au sacrificat de la deschidere", a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botoșani.

100 de kilograme de carne au fost descoperite într-un depozit frigorific de la marginea Capitalei și deși pe etichetă scria că era carne de vită, în urma analizelor s-a constatat că era carne de cal, iar pe etichetă figura abatorul Florea Carn.

Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a spus că totul este o făcătură, etichetele fiind schimbate de către comerciantul care vindea carnea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
25

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
44

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
157

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...