DSP: Zeci de botoșăneni vindecați de Covid-19, într-o singură zi. 11 cazuri noi de infectare din peste 300 de teste

DSP: Zeci de botoșăneni vindecați de Covid-19, într-o singură zi. 11 cazuri noi de infectare din peste 300 de teste

Alte 11 persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În schimb, în același interval temporal, 36 de pacienți având aceeași afecțiune au fost declarați vindecați.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1487, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 309 probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani.

Sursa arată că numărul cazurilor active în prezent a scăzut la 132, iar incidența infectărilor per mia de locuitori se menține la 0,27, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 102, iar cel al vindecaților de la debutul pandemiei este de 1253, potrivit situației centralizate de DSP.

Botoșani se menține pe locul 29, între județe, privind numărul de infectări, conform statisticii centrale de vineri.

Situația la nivel național, potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică:

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.527 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În același interval, 48 de decese au fost înregistrate în rândul infectaților.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.081. Dintre acestea, 447 sunt internate la ATI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Mai multe localități rămân sub cod galben de ceață

astăzi, 16:06
114

Până la ora 18:00, mai multe localități din județul Botoșani se află sub o atenționare meteorologică de tip cod galben de ceață.Acest fenomen determină scăderea vizibilităţii s...

Cod galben de ceață în Botoșani, până la prânz

astăzi, 10:20
71

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare de tip cod galben de ceață pentru județul Botoșani, valabilă până la ora 12:00.Conform prognozei de spec...

Aparatură medicală de peste un milion de euro pentru Spitalul Județean (fotogalerie)

astăzi, 10:12
241

Procesul de modernizare a sistemului sanitar botoșănean continuă prin achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație în valoare de peste un milion de euro pentru Spitalul Jude...