DSP: Un nou deces COVID în Botoșani, opt cazuri noi de infectare din peste 300 de teste

DSP: Un nou deces COVID în Botoșani, opt cazuri noi de infectare din peste 300 de teste

Opt botoșăneni, respectiv cinci bărbați și trei femei, au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Acestea sunt singurele cazuri noi de infectare descoperite în acest interval temporal, dintre care unul a fost confirmat la un laborator privat din Iași, după o testatare la cerere. De menționat este că numărul persoanelor vindecate a depășit, miercuri, pragul de o mie.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1224, joi, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De miercuri, de la ora 10:00, până joi la ora 10:00, au fost prelucrate 327 de probe biologice ale unor persoane din județ în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani și din Iași.

Numărul cazurilor active în prezent este 121. De la debutul pandemiei, nu mai puțin de 1012 botoșăneni au fost declarați vindecați de noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, s-a înregistrat încă un deces în rândul botoșănenilor infectați cu COVID, fiind vorba despre o femeie de 65 de ani, care suferea și de cardiopatie hipertensivă și de o boală varicoasă.

Astfel, bilanțul defuncților infectați din județ s-a ridicat la 91, joi.

Totodată, un număr de 256 de botoșăneni infectați au fost externați, până la această oră, în baza Ordinlului 1137 al Ministerului Sănătății.

La nivel național, județul Botoșani a coborât pe locul 20, miercuri, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta