DSP cere sprijinul prefectului in problema imobilului din strada Marchian, aflat in avansata stare de degradare

DSP cere sprijinul prefectului in problema imobilului din strada Marchian, aflat in avansata stare de degradare
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Botosani cer sprijin pentru reabilitarea cladirii din strada Marchian, aflata in avansata stare de degradare.

In anul 2010, printr-un proces verbal de inspectie,  Inspectoratul de Stat in Constructii a recomandat ca imobilul Directiei de Sanatate Publica Botosani din str. Marchian nr. 7 sa fie reabilitat intrucat este impropriu pentru a se desfasura activitatea.

Tencuiala de pe tavan a cazut in unele birouri, subsolul trebuia consolidat, au aparut mai multe crapaturi in pereti si tavan ceea ce punea in pericol viata personalului angajat.
                      
Procesul verbal de inspectie al Inspectoratului de Stat  in Constructii a fost suportul solicitarilor Directiei de Sanatate Publica Botosani catre Ministerul Sanatatii privind reabilitarea imobilului din str. Marchian nr. 7.
 
Incepand cu  anul 2011 s-a cerut  finantare, in valoare de 5 milioane de lei, pentru investitii de  reabilitare dar inca nu a venit nici un raspuns favorabil pana in prezent.
                     
Imobilul Directiei de Sanatate Publica Botosani  din str. Machian nr. 7 este cladire de patrimoniu declarata monument istoric si inscrisa in lista Monumentelor Istorice a judetului Botosani  la nr. 318- BT- II-m-B- 0197 avand destinatia de sediu administrativ al unitatii noastre.
                      
Din cauza conditiilor existente in imobilul din str. Marchian nr. 7 conducerea Directiei de Sanatate Publica  a hotarat la inceputul anului 2012 mutarea personalului in imobilul din str. Colonel Tomoroveanu nr. 1,  fapt ce  a dus la aglomerarea birourilor existente  aici.
                       
Intrucat cladirea din str. Marchian nr. 7 a inregistrat in ultimul timp un grad ridicat de degradare si finantarea privind investitiile de reabilitare nu a fost aprobata, conducerea Directiei de Sanatate Publica Botosani a cerut si sprijinul  Institutiei Prefectului Judetului Botosani pentru identificarea celei mai bune solutii in ce priveste rezolvarea acestei probleme.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
200

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
265

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
182

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...