DSP: 16 cazuri noi de infectare și încă un deces COVID

DSP: 16 cazuri noi de infectare și încă un deces COVID

Alte 16 de persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, s-a înregistrat și un nou deces.

Dintre acestea, un caz de infectare se regăsește în rândul personalului Unității de Asistență Medico-Socială din Flămânzi.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1595, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

Statistica DSP arată că numărul cazurilor active în prezent a crescut la 196, iar incidența infectărilor per mia de locuitori este de 0,40, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați a crescut la 107, ultimul defunct din baza de date fiind un bărbat de 74 de ani, care suferea și de afecțiuni cardiace și pulmonare.

Până în prezent, 29 de botoșăneni testați pozitiv au refuzat internarea, în vreme ce alți 483 s-au externat înainte de negativare, în baza Ordinului 1137 al Ministerului Sănătății.

Botoșani se menține pe locul 30, între județe, privind numărul de infectări, conform statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

astăzi, 09:32
8

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la data de 15 martie 2023, în urma consultărilor cu reprezentanţii din HoReCa, a anunţat, luni, Autori...

Inspectorii școlari au fost mesagerii lui Moș Nicolae pentru zeci de copii

Marţi, 6 Decembrie 2022
289

Inspectorii școlari au fost mesagerii lui Moș Nicolae pentru zeci de copii din județul Botoșani. Ei au dus cadouri micuților preșcolari din Cristești și Oneaga.„Moș Nicolae a trimis...

Teatrul „Vasilache” s-a redeschis cu spectacol și daruri pentru copii defavorizați (fotogalerie)

Marţi, 6 Decembrie 2022
98

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” și-a redeschis porțile, marți, cu un spectacol la care au participat gratuit zeci de copii aflați în situații de risc social, iar in...