Drumul spre inimi al magistrului CONSTANTIN MANOLACHE

Dacă timpul nu ar curge ca apa, nu am înţelege de ce pietrele rămân, spre mărturia veşnică a trecerii oamenilor de valoare prin destinul pământesc. Când acesta se apropie de momentele faste din fiecare an, când ne sărbătorim senini trecerea, îl încremenim, cu sentimentul că facem un ritual de convertire în veşnicie.

Constantin Manolache a grăbit acest ritual şi, cu o lună înainte de trecerea de la efemer la veşnicie, a urcat la ceruri, printre îngeri, acolo unde sufletele nobile îşi au locul pentru totdeauna. Pentru cei rămaşi aici, printre clipele trecătoare ale vieţii pământeşti, începutul lunii iunie va fi, de aici înainte, ca o grabă a lunii următoare din an de a-şi sărbători pe unul dintre oamenii nobili care, jertfelnic, a hotărât să-şi împartă harul, cu generozitate, copiilor dornici de cunoaştere.

Pentru noi, cei care l-am fi însoţit cu sinceră admiraţie la ritualul aniversării din ziua de 5 iulie, când ar fi împlinit 64 de ani, luna iunie a anului 2014 va rămâne un timp simbolic pentru destinul de dascăl de vocaţie al profesorului Constantin Manolache.

E vremea când teiul lui Eminescu învăluie în veşnicie filele anului şcolar 2013 – 2014 şi închide pentru totdeauna catalogul în care scrisul limpede şi ordonat al Profesorului a marcat destinul multor generaţii de elevi întru cunoaştere. Optimist, modest şi blând, rafinat intelectual şi profesor de referinţă pentru învăţământul românesc, de o bunătate sufletească pe care doar oamenii nobili o au, Constantin Manolache a împrăştiat în juru-i mai multă lumină decât a primit vreodată.

În anul 2002, profesorul doctor Constantin Manolache a fost inclus în Enciclopedia Who’s Who, Ediţia Princeps România, iar în anul 2007, primeşte titlul Reserch Consultant acordat de către International Biographical Center - Cambridge din Anglia.

Din inima lui mare cât o iubire sinceră de semeni, au înflorit mereu oameni, mai mulţi decât poate amintirea să cuprindă.

De astăzi, inimile noastre îşi vor deschide dragostea în care îl vor păstra ca pe cea mai nobilă vecinătate din limpezimile cereşti, pe Magistrul Constantin Manolache, dragul nostru, plecat prea devreme spre lumea stelelor.

Cu recunoştinţă, Conf. univ. dr. Mina-Maria Rusu,

Inspector General,

Ministerul Educaţiei Naţionale

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

astăzi, 20:53

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

astăzi, 20:11

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

astăzi, 19:20

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...