Drumul Buda-Oneaga-Pădureni, reabilitat cu 15 milioane de lei

Drumul Buda-Oneaga-Pădureni, reabilitat cu 15 milioane de lei
În cursul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, administratorul public al judeţului, Radu Judele şi directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (D.J.D.P.),  Sorin Clim, au verificat stadiul precum şi calitatea lucrărilor pe traseul Buda- Pădureni- Oneaga.

Traseul este finanţat cu fonduri europene, însă o parte din costurile investiţiei reprezintă contribuţia proprie a Consiliului Judeţean.

Valoarea totală a lucrărilor de modernizare se apropie de 15 milioane de lei.

Intervenţia instituţiei condusă de Florin Ţurcanu, pentru modernizarea arterei de circulaţie Buda- Pădureni, facilitează accesul la mai multe obiective turistice şi anume Mănăstirea Coşula, Mănăstirea Oneaga şi, în viitor, drumul către Mănăstirea Vorona.

Aşa după cum se ştie, preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Florin Ţurcanu urmează să semneze şi contractul de finanţare prin care va fi reabilitat întreg complexul monahal Coşula.

Traseul Buda- Pădureni cuprinde o porţiune modernizată de 5 kilometri, finalizarea efectivă a lucrărilor fiind stabilită în prima perioadă a anului viitor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
166

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
172

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
252

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...