Drumarii sunt pregatiti sa intervina cu utilaje si material antiderapant pe drumurile din judet

Drumarii sunt pregatiti sa intervina cu utilaje si material antiderapant pe drumurile din judet
  Membrii Comandamentului de iarnă s-au reunit joi la Instituţia Prefectului, pentru a participa la videoconferinţa convocată de vicepremierul Liviu Dragnea.

Acesta a avut loc ca urmare a avertizărilor meteorologice de ninsoare şi viscol, fiind posibil ca maine sa se emita un COD GALBEN.

Liviu Dragnea a solicitat tuturor prefecţilor mobilizare generală, comunicare permanentă între structurile implicate şi inventarierea utilajelor funcţionale şi a stocurilor de material antiderapant.

"Va rog sa actiunati ca si pana acum si sa salvati vieti omenesti cum at salvat si pana acum. Sa faceti in asa fel incat sistemul de interventie impotriva dezastrelor sa functioneze corect. Chiar daca au fost niste decizii luate la nivel central. Va cerem in continuare sa actionati ca pana acum", a spus Liviu Dragnea.

Prefectul Costica Macaleti nu a participat la videoconferinta, insa a fost prezent subprefectul Sebastian Tocariu.

La nivelul judetului Botosani nu au fost semnalate probleme deosebite, drumarii fiind pregatiti sa intervina pe drumurile judetene si nationale.  

 La intrebarea subprefectului Sebastian Tocariu de ce la Sectia Drumuri Nationale sunt doar 600 de tone de nisip, directorul SDN a precizat ca stocul de material ajunge fara probleme pentru doua-trei saptamani de interventie pe sectoarele de drum national de pe raza judetului Botosani.  

In ceea ce priveste stocul de sare, SDN are 1.088 tone.

Intrebat cum va proceda in cazul in care se va impune interventia pe drumurile nationale, seful SDN a spus ca se va creste concentratia de sare.

De altfel, normativele prevad ca pe reteaua de drumuri nationale se va actiona doar cu materiale chimice, fie sare cu granulatie de 0,88 mm, solutie de sare sau clorura de calciu.

 













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
244

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
307

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
240

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...