DRAMA unui copil de 5 ani! Pus să aleagă între bunica ce l-a crescut și mama care s-a întors din străinătate!

DRAMA unui copil de 5 ani! Pus să aleagă între bunica ce l-a crescut și mama care s-a întors din străinătate!

   ele.ro

Cu toții știm prin ce drame trec sute de copii din județul Botoșani, care rămân în grija bunicilor sau a vecinilor, atunci când părinții lor aleg să plece la muncă în străinătate.

Acești copii suferă mult și încearcă să se atașeze de cineva în care să aibă încredere așa cum ar fi avut în părinții lor. Totuși, chiar dacă vorbesc zilnic la telefon sau când părinții vin acasă din când în când și-și strâng copilul în brațe, dorul rămâne viu și dragostea față de cei care le-au dat viață rămâne neschimbată.

Sunt însă și cazuri când părinții uită că au copii. Este și povestea unui băiețel de doar 5 anișori din județul Botoșani, care a rămas în grijă bunicilor chiar din primele luni ale vieții, atunci când mama a plecat la muncă peste hotare. Acum, după 5 ani, mama s-a întors în țară pentru a-și lua copilul, însă se confruntă cu o problemă mare.

"Mămica nu și-a văzut copilul timp de cinci ani de zile, copil crescut de bunicii paterni și a venit acum foarte hotărâtă să-și ia copilul în străinătate. Copilul de cinci anișori, cu o fățucă îmbătrânită și cu ochișorii triști se uita când la bunici, când la mamă, că nu, el nu merge cu mama. Ce facem într-o asemenea situație, când legea dă dreptul părintelui de a-și crește și educa băiatul, asta dincolo de cei cinci ani pe care această mamă îi are de recuperat. Am invitat-o și sperăm să dea curs invitației, pentru a învăța deprinderile parentale în prima fază. Copilul a fost obișnuit într-un ritm de bunici, seara spunea rugăciunea și mama nu știe asta și nu are răbdare. Copilul nu este un bibelou pe care îl lași într-un dulap și te întorci după cinci ani și îl iei cu tine", a declarat Felicia Mihai, presedintele Structurii Teritoriale Botosani a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania.

Asistenții sociali se confruntă tot mai des cu aceste probleme și atrag atenția părinților care aleg să părăsească țara pentru a munci în străinătate că dacă fac acest lucru să-și ia și copiii cu ei.

"Dacă părinții aleg să plece în străinătate, să plece de la bun început cu tot cu copil. Acei trei, patru, cinci ani sunt extrem de importanți. Acești copii sunt adulții de mâine", a adăugat Felicia Mihai.


 

 

Spune-ne opinia ta