Drama unei studente sarace din Botosani

Drama unei studente sarace din Botosani
Lipsa banilor continua sa provoace tragedii. O studenta, de 31 de ani, a incercat sa-si ia viata la inceputul acestei saptamini, cel mai probabil motiv fiind reprezentat de faptul ca nu mai are bani sa-si continue studiile. Tinara este studenta si era cazata intr-un camin din Complexul Studentesc "Tudor Vladimirescu" Iasi.

Apelul la 112 a fost facut in seara zilei de luni, cind la telefon s-a spus ca este vorba despre o persoana cu etilism acut. La domiciliul tinerei s-a deplasat un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean care a preluat tinara ce deja era inconstienta si a transportat-o la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului "Sf. Spiridon". Aici insa medicii au constatat ca nivelul de alcool in singe al tinerei era prea scazut pentru a justifica starea ei de inconstienta, iar tratamentul la care era supusa conform diagnosticului initial nu o trezea atit de repede pe cit ar fi trebuit.

In timp ce tinara era sub ingrijiri medicale in UPU, aici a sunat sora ei, din Botosani. Aceasta a povestit medicilor ca, in urma unei discutii cu o colega de camera de-a pacientei, a aflat ca pe patul acesteia era un flacon gol de barbiturice. "S-a facut rapid un text de toxicologie si s-a confirmat prezenta barbituricelor. Drept urmare, i s-a putut aplica tratamentul necesar pentru astfel de cazuri. Nu stim cite pastile a inghitit dar, avind in vedere faptul ca isi revenea foarte greu, banuim ca a luat multe", a declarat medicul care a tratat pacienta.

Timp de aproximativ doua ore cit a stat in UPU, tinara a continuat sa fie inconstienta. Pentru tratament de specialitate, ea a fost apoi transferata la Spitalul de Urgente "Sf. Ioan" si a fost internata in Clinica de Toxicologie. Pina la plecarea ei de aici nu venise nimeni sa intrebe de ea.

La Spitalul de Urgente, tinara a beneficiat din nou de analize si investigatii medicale. "Pacienta a beneficiat de masuri de depurare a toxicului, lavaj gastric, purgativ, antidotism, resuscitare volemica si a fost internata in Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva din Clinica de Toxicologie. Beneficiaza de suportul psihologic al celor de la CIRTITA, gestul suicidar fiind declansat de faptul ca nu-si poate continua studiile din cauza conditiilor socio-economice precare", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medicul coordonator al Unitatii de Primire Urgente a spitalului.

Tinara si-a mai revenit, insa a refuzat sa vorbeasca despre motivele care au determinat-o sa apeleze la acest gest extrem chiar si cu psihologul care se ocupa de cazul ei.

Sursa: Ziarul de Iasi

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
122

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
150

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
229

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...